Aan de slag

9 december 2019

Checklist schrijftaak en lessenserie

Zijn jouw schrijfopdrachten en lessenseries uitdagend, inspirerend, vernieuwend, baanbrekend, hemelbestormend, allesomvattend en sowieso te gek en denk je: toch even kijken of ik op de goede weg zit? Bekijk de checklist en je hebt meteen een handig overzicht van wat goed gaat en wat beter kan.

Checklist beoordelingsmodel

Hulp nodig bij het maken van een passend beoordelingsmodel bij een schrijfopdracht? Deze checklist helpt je keuzes te maken. Wil je bijvoorbeeld globaal of analytisch beoordelen? Wil je een rubric of een ander type beoordelingsmodel?

Checklist PTA

Hoe worden de verschillende vaardigheden, zoals schrijfvaardigheid, bij jouw op school getoetst? Sluit de verdeling van de vaardigheden aan bij jullie visie op het vak? Met deze checklist heb je een handig overzicht van vragen die jou en je vaksectie aan het denken zetten.

Leerlingprofiel maken

Geef je leerlingen een stem in het schrijfonderwijs! Welke teksten willen zij graag leren schrijven? De instructie voor het leerlingprofiel geeft je handvatten om met je leerlingen te praten over hun wensen en leerdoelen.

Format schrijfopdracht

Ontwerp met dit gestructureerde format een schrijfopdracht waar je leerlingen enthousiast van worden. Ook je collega's kunnen er direct mee aan de slag.

Format lessenserie

Heb je een te gek idee in je hoofd voor een lessenserie schrijfvaardigheid waar je leerlingen zeker enthousiast van worden? Doorloop de stappen voor het ontwerp met behulp van dit handige format.