Werken bij SLO


SLO is dé plek waar wetenschap, beleid, praktijk en maatschappij samenkomen. Een inspirerende plek vol vakexperts, didactici, onderzoekers, leraren, promovendi, curriculumexperts en professionals met een hart voor onderwijs. Wil jij daar deel van uitmaken? Neem een kijkje bij onze vacatures!

Je bent betrokken bij vakoverstijgende projecten en de ontwikkeling van het onderwijscurriculum. Je werkt op een unieke plek die voortdurend in beweging is. Je schakelt tussen de werelden van onderwijs, wetenschap, beleid en maatschappij. Je werkt op een plek waar je expertise, je netwerk én je persoonlijke drijfveren optimaal tot zijn recht komen. En je krijgt veel ruimte om je hier nog verder te ontwikkelen.

Belang van diversiteit in het curriculum

SLO is een verbindende organisatie waarin samen werken en leren het uitgangspunt is. We hechten grote waarde aan diversiteit, omdat het ons helpt om onze bijdrage aan het onderwijs te vergroten. We zijn geïnteresseerd in jouw kwaliteiten, ambities en dromen. Waar je ter wereld kwam, wat jou inspireert of waarin je gelooft, van wie je houdt of hoe je jezelf identificeert, zijn daarin aspecten die we omarmen als dat wat jou vormt als professional en als collega.

Wat kan je bijdragen om leraren te helpen hun onderwijs naar een hoger plan te tillen?

Hoe komt het dat digitalisering toch nog niet tot zijn recht komt? Hoe geven we burgerschap en digitale geletterdheid een structurele plek in het curriculum? Welke bijzondere vakoverstijgende projecten zien we op scholen?
Met deze én tientallen andere onderwijsvraagstukken ga je bij SLO aan de slag. Je werkt samen met inspirerende en gedreven collega’s. Je bezoekt scholen, organiseert congressen, verzamelt kennis en ervaring, doet onderzoek en komt samen met het hele onderwijsveld tot gedegen en breed gedragen curriculum.

Ben je nieuwsgierig naar ervaringen van collega’s?

GerdinekeDanielaJosStephanie en Matthijs vertellen over hun drijfveren en de projecten waar ze op dit moment mee bezig zijn.

Hoe ziet je start bij SLO eruit? Waar kom je te werken en wat kun je verwachten?

In het frisse kantoor direct naast het centraal station van Amersfoort is het prettig werken voor jou en je bevlogen collega’s. Je werkt intensief samen aan verschillende projecten. Op die manier leer je je collega’s snel kennen en is er veel uitwisseling van kennis en ervaring

Bij SLO werken we dagelijks samen aan projecten en in programma’s. Om dat efficiënt te laten verlopen, hebben we een paar jaar geleden een nieuwe werkwijze Planmatig samenwerken geïmplementeerd.

Leren en inspireren

We vinden het belangrijk dat je je thuis voelt bij SLO en de kans krijgt om kennis te maken met de tientallen projecten waar wij bij betrokken zijn. Elke nieuwe medewerker wordt gecoacht door een ervaren collega die je op sleeptouw neemt en je vertrouwd maakt met alles wat er in die eerste maanden op je pad komt.

Onze SLO-academie biedt je verdiepingsmodules als curriculumontwikkeling, maar ook Het goede gesprek en pairwriting. Wil je je meer ontwikkelen als projectleider? Wil je je specialiseren, of wil je een nieuw project opzetten? Er is bij SLO veel ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen. Eigen initiatieven worden aangemoedigd, je hebt veel keuzevrijheid en er is scholingsbudget.

Twee keer per jaar is er een SLO-dag met een speciaal thema. Tijdens deze gezamenlijke bijeenkomsten wordt je kennis door collega’s en externe sprekers verbreed over verschillende onderwerpen.

1
2kl
3kl
4kl