Beeldende vormgeving

11 februari 2021

Visual Thinking Strategies/VTS Nederland

Met aandacht kijken naar kunst, leren vertrouwen op je eigen waarneming en denkkracht. Visual Thinking Strategies is een interessante leermethode, gefundeerd in wetenschappelijk onderzoek. De drie belangrijkste pijlers zijn: respectvol naar elkaar luisteren, voortbouwen op elkaars perspectief en je eigen mening vormen en verwoorden.

De Creatieve Code

Leerlingen ontdekken samen met kunstenaars nieuwe programmeertalen en leren deze toepassen. Een kunstwerk is het eindresultaat. Dit kan bij de MU Hybrid Art House in Eindhoven. Zij hebben de leerlijn 'De Creatieve Code' ontwikkeld. Leerlingen gaan aan de slag met de basisbeginselen van het programmeren en worden zich bewust van de code waaruit onze digitale wereld is opgebouwd.
De Creatieve Code is een voorbeeld van hoe de technologische mogelijkheden een prachtige inspiratiebron vormen voor het onderwijs: voor onderwijs in kunst, in technologie én een combinatie van beide. Meer praktijkvoorbeelden lees je bij 'Muziek' en in de publicatie 'Kansen voor kunst & technologie in het onderwijs'.