Voor wie is de IJSO

9 december 2022

Alle havo- en vwo-leerlingen uit de onderbouw en uit de bovenbouw die op 31 december van het lopend schooljaar niet ouder zijn dan vijftien jaar kunnen meedoen. De wedstrijd is speciaal gericht op leerlingen uit de derde klas, maar ook leerlingen die wel aan het leeftijdscriterium voldoen en al in een hoger leerjaar zitten mogen meedoen. Alle leerlingen krijgen dezelfde toetsen. Voor de leerlingen uit de bovenbouw zijn echter maar een beperkt aantal plaatsen in de eindronde gereserveerd.

Ook derdeklas leerlingen die ouder zijn dan vijftien jaar mogen meedoen aan de voorronde, maar vanwege internationale regels kunnen zij niet meer meedoen aan de nationale eindronde en aan de internationale IJSO.

De beste leerling van iedere deelnemende school en de leerlingen met voldoende hoge score in de voorronde krijgen een certificaat van deelname met goed resultaat.

Voor de best scorende havo- en de vwo-school in de voorronde zijn de scholenprijzen: een TI-nSpire cx handheld met softwarepakket, CBL en sensoren gesponsord door Texas Instruments en een cheque van € 250,- voor de mediatheek, ter beschikking gesteld door Uitgeverij Malmberg.