Vakportaal moderne vreemde talen

8 september 2021

De inhoud van je vak doet er toe. Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het vakgebied moderne vreemde talen, dan ben je hier aan het goede adres. Je vindt op deze site informatie over leerplankundige ontwikkelingen voor met name primair en voortgezet onderwijs en krijgt zicht op de relevantie van deze ontwikkelingen. Publicaties, websites, onderzoeken, nieuws en aankondigingen zijn op deze website snel en makkelijk toegankelijk.​

MVT binnen de sectoren

Klik door naar de verschillende sectoren om te zien welke thema's er rond de moderne vreemde talen spelen. Je vindt hier bijvoorbeeld relevante publicaties en leestips.

thema's

ERK-logo165x165

het ERK

Met het ERK heb je een instrument in handen om het taalniveau van je leerlingen inzichtelijk te maken. En om alle aspecten in beeld te brengen die belangrijk zijn bij het leren van een nieuwe taal.

formatief evalueren

Docenten hebben inzicht in de te bereiken beheersingsniveaus van hun leerlingen en de daarbij horende doelen. Dat inzicht is nodig om de leerlingen te kunnen begeleiden op weg naar de gewenste resultaten.

schrijfvaardigheid

Op deze pagina vind je voorbeelden, hulpmiddelen en ideeën voor je schrijfonderwijs en toetsing voor bovenbouw vmbo/havo/vwo Nederlands en Engels.

werken met leerdoelen

Met overzicht en inzicht naar meer eigenaarschap: hoe kun je met je leerlingen aan de slag met leerdoelen?

leestips