Vakportaal mens & natuur

2 augustus 2021

De inhoud van je vak doet er toe. Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van mens & natuur, dan ben je hier aan het goede adres. Je vindt op deze site informatie over leerplankundige ontwikkelingen voor met name primair en voortgezet onderwijs en krijgt zicht op de relevantie van deze ontwikkelingen. Publicaties, websites, onderzoeken, nieuws en aankondigingen zijn op deze website snel en makkelijk toegankelijk.​

mens & natuur binnen de sectoren

Klik door naar de verschillende sectoren om te zien welke thema's er rond mens & natuur spelen. Je vindt hier bijvoorbeeld relevante publicaties en duidingen.

thema's

Landingspagina NPO

curriculumnadrukken

SLO heeft een werkvorm ontwikkeld om met je collega’s over natuurwetenschappen in gesprek te gaan. De werkvorm is gebaseerd op de typologie van de Canadese onderzoeker Douglas Roberts.

TI_shutterstock_154155695

trends in vaardigheden

Op het gebied van vaardigheden zijn enkele trends aan te wijzen, zoals de groeiende aandacht voor 21e eeuwse vaardigheden en aandacht voor modelleren in het natuurwetenschappelijke onderwijs.

duurzame ontwikkeling

Een thema dat in verschillende niveaus van de samenleving tot uiting komt. Ook het onderwijs draagt bij aan het krijgen van inzicht in mogelijkheden en grenzen van deze ontwikkeling.

olympiades

Informatie over de acht olympiades voor havo- en vwo-leerlingen die door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap worden ondersteund.