Achtergrond


Waarom interdisciplinair?

De kennisbasis biedt veel kansen, mogelijkheden en inspiratie om vakoverstijgend te werken binnen het leergebied natuurwetenschap en technologie. Waarom is dat zo belangrijk? Hoe helpt de kennisbasis daarbij? Die en meer vragen worden beantwoord op de pagina 'Waarom interdisciplinair?' via de link rechtsboven.

Internationale Voorbeelden

De kennisbasis is onder andere gebaseerd op internationale voorbeelden. Wil je meer weten over hoe bijvoorbeeld de werkwijzen in het PISA framework terugkomen, of inspiratie opdoen uit de VS voor het werken met denkwijzen? Klik dan op de link 'Internationale voorbeelden' rechtsboven.

Aanleiding en Opdracht

Wat was de aanleiding om de kennisbasis te ontwikkelen? Wat was precies de opdracht? Wat waren de doelen? Op de pagina 'Aanleiding en opdracht' via de link rechtsboven worden deze zaken besproken.

Proces en Verantwoording

De kennisbasis is niet zomaar in een ivoren toren bedacht. De kennisbasis is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en gevalideerd door docenten en vakexperts. Op de pagina 'Proces en verantwoording' via de link rechtsboven wordt beschreven hoe het proces van ontwikkeling van de kennisbasis is vormgegeven.