Praktijkvoorbeelden

9 januari 2024

Copernicus in Hoorn

Op het havo van de Copernicus in Hoorn zijn Sophie, Cas en Luka, samen met drie andere leerlingen, met een casus van Schouten Techniek aan de slag gegaan. Ze kregen een uiterst actueel vraagstuk voorgeschoteld: hoe zorgen we ervoor dat huizen die rond 2000 zijn gebouwd van het gas af gaan? Lees er meer over in het artikel uit Van 12 tot 18.

Coornhert Lyceum in Haarlem en X11 in Utrecht

Vanuit meerdere hoeken klonk de roep om een praktijkgericht vak op het havo. Henk Jan van 't Zand, Auke Hehenkamp en Mariska Maas vertellen in NVOX over hun ervaringen. Van 't Zand over zijn pgp:

De opdrachten werken veel motiverender dan het reguliere huiswerk. Het samen werken en samen leren geeft hun voldoening en zorgt voor een heel prettige werksfeer. Dat maakt mijn lessen zo leuk.”

Northgo College in Noordwijk

Theater De Muze wil graag een jonger publiek aantrekken maar hoe kunnen ze dat het beste aanpakken? Niet een commercieel adviesbureau, maar havo-4 van het Northgo College in Noordwijk gaat deze vraag beantwoorden. Jarne, Gijs, Marit en Rogier geven in SLO context een impressie van de werkvloer.

Leerlingen Northgo College Noordwijk
Beeld: Barbra Verbij

Wil je een ervaringsverhaal delen?

Neem dan contact op met ons via pgp-havo@slo.nl.