Inspiratie

4 juni 2024

Artikel Van12tot18 - april-mei 2024

Regionale scholengemeenschap ’t Rijks in Bergen op Zoom heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met de invulling van praktijkgerichte programma’s voor het vmbo, in nauwe samenwerking met het mbo en het bedrijfsleven in de regio. Naast Technologie en Toepassing (T&T) biedt de school Techniek en Innovatief Vakmanschap (TIV) aan voor tl-leerlingen. ’t Rijks-docenten Peter Vroon en Alinda Koopman vertellen over hun ervaringen.

Artikel Van12tot18 - september 2023

Zet vijf bevlogen en ervaren docenten van vier deelnemende scholen aan de pilot praktijkgerichte programma’s bij elkaar en je krijgt een warm bad dat overstroomt van enthousiasme met oog voor de leerling. “Het praktijkgerichte programma is een fantastische en vernieuwende vorm van onderwijs. Ik merk dat het ontzettend veel met leerlingen doet. Deze manier van leren motiveert leerlingen en docenten."

Podcasts

In deze podcastserie vertellen ervaringsdeskundigen wat het praktijkgerichte programma inhoudt en wat het kan betekenen voor scholen, leerlingen, vervolgonderwijs, bedrijven en instellingen.

embleem_slo_podcast_1

samenwerken met bedrijven en instellingen binnen de praktijkgericht programma’s

In deze aflevering beantwoordt Victor Schmidt met zijn gasten vragen als:

  • Waarom is de samenwerking tussen vmbo-scholen, bedrijven en instellingen zo belangrijk?
  • Hoe ontstaan binnen deze samenwerking levensechte opdrachten?
  • Welke kansen biedt dit leerlingen en hoe kan deze samenwerking optimaal ingericht worden?

samenwerking met het vervolgonderwijs

In deze aflevering van de podcastserie hebben we het over het belang van de samenwerking met het vervolgonderwijs. Welke kansen ontstaan er voor leerlingen door de samenwerking tussen vmbo, mbo en havo? Wat betekent deze samenwerking voor het onderwijs?