Netwerk taalrijk onderwijs vo

26 september 2023

Samen werken aan taalrijk onderwijs

Ben je een docent van een bèta-, gamma- of praktijkvak en merk je dat jouw leerlingen moeite hebben met bepaalde taaltaken, zoals het begrijpen van methodeteksten of het schrijven over vakinhouden? Ben je als taalcoördinator bezig met de implementatie van taalbeleid op school? Zoek je als team naar manieren om de taalvaardigheidsontwikkeling van leerlingen te stimuleren in zoveel mogelijk contexten? En/of wil je meer doen met meertaligheid? Dan nodigt SLO je van harte uit om deel te nemen aan een nieuw netwerk voor vo-scholen waarin het delen van kennis en ervaringen centraal staat.

Het Netwerk Taalrijk Onderwijs vo is een onafhankelijk netwerk voor taalcoördinatoren en docenten om kennis over (de rol van) taal in het onderwijs uit te breiden, ervaringen uit te wisselen en zo gezamenlijk deskundigheid op te bouwen op het gebied van taalbeleid, de rol van taal in alle vakken en meertaligheid. Vanuit het netwerk verspreiden we regelmatig een nieuwsbrief met actuele informatie en bijvoorbeeld tips voor interessante artikelen. Ook zullen we in de loop van het jaar webinars organiseren over relevante thema’s.

Werk je in het (speciaal) voortgezet onderwijs, wil je goed geïnformeerd zijn over de kansen van taalrijk onderwijs en daarbij de mogelijkheid hebben om vaker samen te werken met collega’s van andere scholen? Meld je dan aan!

logo-Netwerk-Taalrijk-Onderwijs-vo