Nieuws
verfijn de resultaten
Zoeken in de index
Mitchell Rikken (18 jaar, 5 vwo) uit Arnhem van het Lyceum Elst is de winnaar van de 43e Nationale Scheikundeolympiade (NSO). De NSO werd gehouden van 27 mei t/m 3 juni bij Dow in Terneuzen. Niels Manning (19 jaar, 6 vwo) van het Ubbo Emmius, locatie Stationslaan in Stadskanaal behaalde de tweede prijs. Derron van Os (16 jaar, 6 vwo) van het Johan de Witt-gymnasium in Dordrecht werd derde, Joran de Ridder (16 jaar, 6 vwo) van het Porta Mosana College in Maastricht werd vierde en de vijfde plaats ging naar Gijs van Helsdingen (18 jaar, 6 vwo) van het Pax Christi College in Druten. Aan de NSO-voorrondes deden zo’n 2500 scholieren mee. Aan de finale hebben 19 leerlingen deelgenomen; 13 uit 6 vwo en 6 uit 5 vwo.
SLO stelt de leden van de vakvernieuwingscommissie wiskunde aan je voor.
Vandaag kwamen bijna 450 docenten, leerlingen en schoolleiders samen in Nieuwegein voor de landelijke bijeenkomst voor pilotscholen. Tijdens deze bijeenkomst werd gewerkt aan de conceptexamenprogramma's van het praktijkgericht programma voor het vmbo, die binnenkort worden aangeboden aan de minister van OCW. Ook was er ruim aandacht voor het delen van kennis en ervaringen binnen de pilot.
SLO stelt de leden van de vakvernieuwingscommissie natuurwetenschappelijke vakken aan je voor.
We stellen de vakvernieuwingscommissie Maatschappijleer aan je voor.
In een brief aan de Tweede Kamer schetste onderwijsminister Wiersma gisteren de hoofdlijnen van het masterplan basisvaardigheden voor taal, rekenen-wiskunde, digitale geletterdheid en burgerschap in het onderwijs. Daarnaast wil hij op korte termijn een aantal acties nemen, waaronder het instellen van basisteams met onderwijsexperts die scholen kennis en ondersteuning bieden. SLO onderschrijft het belang van aandacht voor basisvaardigheden en ondersteunt de gecombineerde aanpak van korte en lange termijn acties.
We stellen de leraren en vakinhoudelijk experts die samen de vakvernieuwingscommissie Moderne Vreemde Talen vormen voor.
Al meer dan 65.000 leraren, docenten en schoolleiders bezochten de SLO website leerplaninbeeld.slo.nl die inzicht geeft in wat moet én wat mag op het vlak van het curriculum in het po en vo. En dat is juist in deze meimaand wanneer op scholen weer volop naar nieuwe onderwijsmethoden wordt gekeken natuurlijk extra actueel! We spraken Frederik Oorschot, Leerplanontwikkelaar bij SLO en medeontwikkelaar van deze praktische tool over deze website die scholen helpt doelgericht keuzes te maken in het curriculum. Over hoe het gebruik van deze website niet alleen voor leraren minder werkdruk kan opleveren, maar ook hoe dit leerlingen helpt de doorlopende leerlijnen te zien.
SLO zoekt leraren en vakexperts die onderdeel worden van de teams die de kerndoelen voor Nederlands en rekenen-wiskunde gaan actualiseren.
SLO heeft de formele werkopdracht gekregen van OCW voor de actualisatie van de kerndoelen van vier vakken.