Nieuws
verfijn de resultaten
Zoeken in de index
In het kader van het project Na Pisa de Lente (2020-2022), een initiatief van de Werkgroep Onderzoek en Didactiek Nederlands (WODN) van de vereniging Levende Talen Nederlands, in samenwerking met SLO, zijn onderstaande kennisclips ontwikkeld. Het project is gefinancierd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
De adviescommissie van het Nationaal Groeifonds heeft positief geadviseerd over het voorstel om een impuls te geven aan de ontwikkeling en het benutten van open leermateriaal in het onderwijs.
Het nieuwe nummer van SLO Context is verschenen. Dit is nummer 22 van ons magazine in twee versies, één voor primair en één voor voortgezet onderwijs.
Op 24 maart vond de landelijke dag plaats voor de pilot praktijkgerichte programma’s. De dag was goed gevuld en naast de pilotgroepsessies namen docenten ook deel aan scholingsmodules. Schoolleiders gingen afzonderlijk met elkaar in gesprek over de pgp’s bij hen op school.
Op 6 april is er een debat geweest over de actualisatie van de kerndoelen in het curriculum.
SLO benadrukt in de tweede kamer dat er helderheid nodig is over de actualisatie van kerndoelen in het onderwijs.

We stellen de leraren en vakinhoudelijk experts die samen de vakvernieuwingscommissie Nederlands vormen voor.
Welke kennis en vaardigheden hebben havisten nodig in de praktijk? Dat is wat leerlingen gaan ontdekken met behulp van het praktijkgerichte programma!
Bij het afnemen van het W&T-Kompas in Overijssel en Gelderland en uit andere consultaties blijkt dat leerkrachten meer handvatten nodig hebben om W&T structureel een plek te geven in het po en in de onderbouw vo. Daarom organiseren TechYourFuture (TYF), de Kenniscentra Wetenschap en Technologie in Gelderland en Overijssel (KWTG en KWTO) en SLO, het landelijk expertisecentrum voor het onderwijscurriculum, deze conferentie Expeditie W&T.
ECP, Platform voor de InformatieSamenleving pleit voor een versnelde invoering van digitale geletterdheid in het onderwijs.