Wie werken er bij SLO? Wat maakt werken bij SLO zo uitdagend? Collega’s vertellen over hun ervaringen

26 juli 2023

Stephanie Kastelein is curriculumontwikkelaar voor het gespecialiseerd onderwijs.

Ik ben drie jaar geleden bij SLO begonnen en in die tijd zijn er veel nieuwe mensen komen werken. Dat geeft een heel nieuwe dynamiek aan de organisatie. Ik heb hiervoor negen jaar voor de klas gestaan, toen al vond ik het leuk om inhoudelijk met onderwijs bezig te zijn. Nu mag ik dat doen op landelijk niveau.

‘Bij SLO kun je je iedere dag blijven ontwikkelen’

We werken samen met het hele onderwijsveld, we vinden elkaar, dat vind ik heel waardevol. We zijn met zijn allen voor dezelfde leerlingen bezig. We hebben te maken met allemaal organisaties die zich met gespecialiseerd en inclusief onderwijs bezighouden en ik merk dat we allemaal het beste met de leerlingen voorhebben. Bovendien verbreedt het mijn kijk op de wereld.

‘Ik hoop mijn steentje bij te kunnen dragen’

Er zijn weinig leermiddelen voor leerlingen in het gespecialiseerd onderwijs en de leermiddelen die er zijn, zijn niet altijd even geschikt. Bij SLO probeer ik samen met mijn collega’s zoveel mogelijk in te spelen op wat de leraren en hun leerlingen nodig hebben.

‘Het werk is heel afwisselend’

De ene keer ben ik aan het schrijven, dan weer aan het presenteren, en de volgende dag voer ik gesprekken met schoolleiders en leraren. Ik houd van deze afwisseling.
Verder heb ik het geluk samen te mogen werken met collega’s van verschillende leergebieden, dus ik leer veel collega’s binnen SLO kennen. De afdeling gespecialiseerd onderwijs is klein (en fijn!) en is daarom onderdeel van de afdeling primair onderwijs. Een ontzettend leuke groep mensen.

‘Drie jaar geleden zijn we het SLO netwerk gespecialiseerd onderwijs gestart’

Tijdens deze netwerkbijeenkomsten delen we veel met elkaar. Het netwerk bestaat uit een groeiende en trouwe groep mensen die zich allemaal bezighouden met gespecialiseerd onderwijs. Zo’n netwerk geeft zoveel energie!

‘Ik krijg bij SLO veel waardering voor mijn werk’

Ze zien wat ik doe, ze zijn er blij mee en ze uiten vertrouwen. Ik krijg veel vrijheid in de projecten die ik doe en ik heb flexibele werktijden. Het is een professionele en innovatieve organisatie. Je wordt goed begeleid; en er zijn veel trainings- en opleidingsmogelijkheden.


Stefanie Kastelein 270

Curriculumontwikkelaar