Congrestival: Samen de volgende stap

23 april 2024

De praktijkgerichte programma’s voor vmbo gl en tl zijn een feit! Scholen die dat willen, kunnen vanaf schooljaar 2024-2025 het praktijkgerichte programma invoeren in hun onderwijs. Dat is reden voor een gezamenlijke viering en dit doen we met het Congrestival: Samen de volgende stap.

Op dinsdag 28 mei ontmoeten pilotscholen en scholen die subsidie hebben aangevraagd* elkaar in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. We wisselen kennis uit en vieren samen met genodigden het officiële startpunt voor de invoering van het praktijkgerichte programma.

*Let op: dit zijn scholen die zich hebben aangemeld voor de subsidie via DUS-I. Aanmelding voor dit evenement betekent nog geen toekenning van deze subsidie.

Programma

Er zit energie in de praktijkgerichte programma’s en dat voel je op het Congrestival. Loop over de inspiratiemarkt en laat je informeren door pilotscholen die ervaring hebben met de inrichting van dit vak in hun onderwijs. Of schuif aan bij OCW voor meer informatie over beleid en implementatie van een praktijkgericht programma. Op deze dag, voor en door scholen, kies jij zelf welke informatie je nodig hebt om verder te komen met het praktijkgerichte programma óf beklim je als pilotschool het erepodium om andere scholen te inspireren. Zo zetten we samen de volgende stap naar de invoering van de praktijkgerichte programma’s in de gl en tl.

We sluiten de dag feestelijk af met interessante optredens, onder het genot van een hapje en een drankje. Hier vertellen we jullie binnenkort meer over.

Zien we je op het Congrestival?

Op deze pagina lees je meer over het Congrestival: Samen de volgende stap en over de aanmelding voor het evenement.

Logo-PGP-GLTL-cmyk_transp (2)

Het Congrestival wordt mede mogelijk gemaakt, in het kader van www.praktijkgerichteprogrammas.nl, door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in samenwerking met:

  • Havoplatform
  • MBO Raad
  • Platform Theoretische Leerweg
  • SLO
  • Stichting Platforms VMBO
  • VNO-NCW/MKB-Nederland
  • VO-raad

Over de invoering praktijkgerichte programma's

Demissionair minister Mariëlle Paul nam op 25 maart de definitieve examenprogramma’s van 13 praktijkgerichte programma’s voor het vmbo (gl en tl) aan. Je leest meer over de overhandiging in dit nieuwsbericht. Vanaf het schooljaar 2024-2025 mogen alle scholen in de gl en tl het praktijkgerichte programma op basis van de definitieve examenprogramma’s aanbieden op hun school.toon meer

Leerplankundig thema