Webinars conceptkerndoelen burgerschap en digitale geletterdheid in april en mei

22 maart 2024

Op 6 maart is de eerste stap gezet naar een samenhangend curriculum voor burgerschap en digitale geletterdheid: we hebben de conceptkerndoelen voor deze leergebieden overhandigd aan demissionair minister Mariëlle Paul. Hoe gaat het nu verder met deze conceptkerndoelen? Om deze en andere vragen te beantwoorden, organiseert SLO webinars in april en mei dit jaar voor leraren, schoolleiders en kwaliteitsmedewerkers. Meld je nu aan!

Op 6 maart is de eerste stap gezet naar een samenhangend curriculum voor burgerschap en digitale geletterdheid: we hebben de conceptkerndoelen voor deze leergebieden overhandigd aan demissionair minister Mariëlle Paul. Hoe gaat het nu verder met deze conceptkerndoelen? Moet je veel aanpassen in je onderwijs? Gaan de conceptkerndoelen ook over wereldburgerschap? Waarom heeft het kerndoelenteam digitale geletterdheid de keuze gemaakt voor deze drie domeinen? En hoe ziet het vervolg eruit?

Om deze, en meer, vragen te beantwoorden, organiseert SLO webinars in april en mei dit jaar voor leraren, schoolleiders en kwaliteitsmedewerkers. De betrokken curriculumexperts nemen je mee langs de conceptkerndoelen van dat leergebied, vertellen welke keuzes zijn gemaakt en laten je zien hoe het vervolg eruit ziet. Ook is er ruimte voor jouw vragen.

De webinars voor burgerschap zijn op:

  • Dinsdag 16 april 16:00 – 17:00 uur
  • Maandag 13 mei 16:00 – 17:00 uur

De webinars voor digitale geletterdheid zijn op:

  • Woensdag 10 april 16:00 - 17:30 uur
  • Dinsdag 14 mei 16.00 – 17.30 uur

Meld je snel aan voor een van de webinars!


Ben je benieuwd naar de conceptkerndoelen? Je vindt ze in het kerndoelenboekje.