Samenwerking SLO en Universiteit van Amsterdam bezegeld

29 februari 2024

SLO en de Universiteit van Amsterdam hebben onlangs de samenwerking bezegeld met het ondertekenen van de leerstoelovereenkomst. Geert ten Dam, voorzitter college van bestuur van de UvA en Sanne Tromp, directeur kennis en innovatie van SLO ondertekenden de overeenkomst, in aanwezigheid van kersverse hoogleraar Didactiek en Curriculum Arthur Bakker.

In het kader van deze leerstoel is ook het Research Centre for Curriculum Studies (RCCS) gelanceerd. In dit nieuwe centrum werkt de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen samen met SLO. Arthur Bakker is directeur van het RCCS.

Sanne Tromp: ‘De komende jaren gaan alle leerlingen in het po, vo en (v)so te maken krijgen met een vernieuwd curriculum. Hoe zorgen we voor een samenhangend curriculum én voorkomen we dat we leraren en leerlingen overladen worden? Dat gaan we in het RCCS vanuit een onderzoeksperspectief bestuderen. Ik ben trots dat deze samenwerking met de UvA zo vorm heeft gekregen.’

Arthur Bakker schreef een column in de Didactief Special over zijn rol als hoogleraar binnen het RCCS en wat we daarvan kunnen verwachten.



toon meer

Vrije trefwoorden