Kom 10 oktober 2023 naar het Landelijke Congres ‘Actualisatie Kerndoelen’ van SLO

25 september 2023

Leerlingen hebben recht op goed onderwijs. Onderwijs dat hen helpt hun talenten te ontwikkelen. Maar wat moet je kennen, kunnen en ervaren om nu – en later als volwassene – actief mee te kunnen doen in de samenleving? Na bijna 20 jaar komen er nieuwe kerndoelen voor Nederlands en rekenen en wiskunde. SLO biedt deze conceptkerndoelen op 28 september 2023 aan het ministerie van OCW aan. De andere leergebieden volgen later. Kom naar het Landelijk Congres ‘Actualisatie Kerndoelen’ van SLO op 10 oktober in De Woonindustrie in Nieuwegein.

De aanmeldingen zijn snel gegaan. Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar. Je kan je nog wel inschrijven voor de wachtlijst via de aanmeldlink onderaan deze pagina. Als er een plek vrij komt, dan ontvang je bericht van ons. Na het congres zullen we de presentaties en andere informatie over het congres delen op www.actualisatiekerndoelen.nl.

Laat je inspireren

Onder de bezielende leiding van dagvoorzitter Dolores Leeuwin, bekend van ‘Het Klokhuis’ en ‘Knoop in je zakdoek’, kom je tijdens de plenaire opening meer te weten over de actualisatie van de kerndoelen. Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont houdt de vlammende lezing ‘Eerst de pedagogiek en dan de didactiek; want je kan eigenlijk pas als je mag...’. We sluiten de opening af met een panel, waar naast Steven Pont onder meer Edith Hooge (Onderwijsraad), Alida Oppers (Inspectie van het Onderwijs) en Jindra Divis (SLO) deelnemen.

Na de opening zijn er verdiepende sessies. Laat je meenemen in de wereld van de conceptkerndoelen Nederlands, rekenen en wiskunde die binnenkort worden opgeleverd aan het ministerie van OCW. Neem ook alvast een kijkje in de keuken van de conceptkerndoelen burgerschap en digitale geletterdheid die in november 2023 worden opgeleverd. Verder krijg je antwoord op vragen zoals: op welke manier krijgen de kerndoelen voor het (voortgezet) speciaal onderwijs een plek? Hoe komen de kerndoelen straks terecht in de onderwijspraktijk? En wat gebeurt er met de leergebieden moderne vreemde talen, mens en maatschappij, mens en natuur, kunst en cultuur en bewegen en sport?

Naast de sessies die SLO verzorgt, hoor je meer over het curriculum. Laat je verrassen door de inzichten van zeer interessante sprekers en auteurs waaronder: Anika Embrechts, Peter Arno Coppen, Eva Naaijkens, Katinka Beker ministerie van OCW, Paul Drijvers en Ronald Keijzer.

Kortom, een congres om niet te missen!

Programma

09.00 - 10.00 uur

Inloop met koffie en thee 13.00 - 14.00 uur Lunch
10.00 - 11.15 uur Plenaire opening 14.00 - 15.00 uur Ronde 2 sessies
11.15 - 12.00 uur Pauze 15.00 - 15.45 uur Pauze
12.00 - 13.00 uur Ronde 1 sessies 15.45 - 16.45 uur Ronde 3 sessies
16.45 uur Borrel

Praktische informatie

  • Wanneer: dinsdag 10 oktober 2023
  • Tijd: 10.00 – 16.15 uur | Inloop vanaf 9.00 uur
  • Waar: De Woonindustrie in Nieuwegein
  • Voor wie: Leraren, IB’ers, coördinatoren, schoolleiders, bestuurders, stafmedewerkers po/vo/(v)so, onderwijsorganisaties, lerarenopleiders, toetsmakers, leermiddelenmakers, onderwijsadviseurs, experts, geïnteresseerden
  • Kosten: het congres is gratis bij te wonen

Aanmelden: Via dit aanmeldformulier

Wil je al meer weten over de actualisatie van de kerndoelen? Kijk hier voor meer informatie over de actualisatie, het proces en welke experts daaraan hebben meegewerkt.