Nieuwe SLO context: in het nieuwe schooljaar aan de slag met het curriculum

22 juni 2023
contact: Maike Heunks

Volgende week valt de nieuwe SLO context op de mat. Dit keer volledig in het thema van curriculumontwikkeling op school. Ben je (nog) geen abonnee? Onderaan dit artikel staan de linkjes naar de po-versie en de vo-versie.

De sprint naar de zomervakantie is in volle gang. In deze drukke periode voor de zomer maken veel schoolteams alweer plannen voor volgend schooljaar. Wat gaan we aankomend schooljaar anders doen, welke prioriteiten stellen we onszelf?

Het curriculum kan je daarbij helpen. Want het curriculum is eigenlijk niets meer of minder dan een plan voor het leren. Bij SLO houden we ons dagelijks bezig met de landelijke kerndoelen. Als leraar op school heb je behoorlijk wat ruimte om hier zelf invulling aan te geven. We helpen je graag om samen met je collega’s je eigen (leer)plan te trekken.

Met deze nieuwe SLO Context willen we je graag inspireren om hiermee aan de slag te gaan. Zo lees je in dit nummer over de nieuwe leergebieden burgerschap en digitale geletterdheid. We informeren je over de nieuwe kerndoelen en examenprogramma's, die we samen met leraren maken. Het verbeteren van de resultaten in taal en rekenen krijgt nu veel aandacht, maar waar begin je dan eigenlijk? We hopen dat je door het lezen van de verhalen ideeën krijgt voor jullie (leer)plannen op school.

Maar eerst: uitrusten en nieuwe energie opdoen. Fijne zomer!toon meer

Sector