Leraren en experts gezocht voor de expertgroep (v)so!

5 juni 2023

Wil jij een rol van betekenis spelen in toegankelijk onderwijs? Ga jij de uitdaging aan om in vier middagen van 14.00 - 17.00 uur (september - december 2023) functionele kerndoelen voor de leergebieden Nederlands en rekenen en wiskunde te ontwikkelen? Meld je dan aan voor de expertgroep (v)so!

Aan de basis van toegankelijk onderwijs staan actuele kerndoelen voor alle onderwijssoorten po, onderbouw vo en (v)so, dus ook voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften. De reguliere conceptkerndoelen zijn niet toereikend voor zeer moeilijk lerende en meervoudig beperkte leerlingen. Voor deze leerlingen zijn functionele kerndoelen nodig. Daarom richt SLO een expertgroep (v)so in.

In de zomer leveren de kerndoelenteams van Nederlands en rekenen en wiskunde de geactualiseerde, reguliere kerndoelen op. De expertgroep (v)so gaat vervolgens aan de slag met de functionele kerndoelen voor deze leergebieden. Dit zorgt voor een betere aansluiting tussen het regulier onderwijs en het (voortgezet) speciaal onderwijs. Wil je meer weten over kerndoelen voor (v)so? Lees dan verder op het webplatform Nederlands of rekenen en wiskunde.

We werven nu leraren en experts voor de expertgroep (v)so. Ben je geïnteresseerd, ga dan naar het formulier en solliciteer direct. Dit kan tot 12 juni 9.00 uur!toon meer

Sector

Vakspecifiek thema