Leermiddelenmakers opgelet: woensdag 17 mei organiseren we een SLO-dag voor jou

5 april 2023
contact: Lucy Besseler

Je weet vast al dat er hard gewerkt wordt aan de actualisatie van het curriculum en de basisvaardigheden. Dat heeft ook gevolgen voor de inhoud van lesmethodes en andere leermiddelen. Daarom nodigen we je graag uit voor de SLO-dag voor educatieve uitgeverijen op woensdag 17 mei in De Eenhoorn, Barchman Wuytierslaan 2 in Amersfoort.

Hoe ondersteunt SLO scholen op het gebied van basisvaardigheden? Op welke wijze worden kerndoelen en examenprogramma’s ontwikkeld? En wat betekent de implementatie van de geactualiseerde kerndoelen en examenprogramma’s voor jouw producten? Deze vragen en meer, komen aan bod.

Inspirerende lezingen en praktische workshops

Op deze dag bieden we je niet alleen een boeiend programma. Het is ook een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met de experts van SLO en ervaringen uit te wisselen met je branchegenoten.

Vanaf 9.30 uur ben je van harte welkom. Om 10 uur nemen we je eerst mee in de actualisatie van de kerndoelen en examenprogramma’s en wat SLO nu al doet om scholen te ondersteunen in de basisvaardigheden. Daarna kijken we naar de digitale ontsluiting van het curriculum. SLO en MEVW sluiten het ochtendprogramma af en kijken samen naar wat deze veranderingen betekenen voor het onderwijs en de educatieve uitgeverijen.

Tijdens de lunch is er volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Wil je een frisse neus halen? Dan is er tijd en ruimte voor een wandeling in het fraaie Bergkwartier. We vervolgen het programma in de middag met workshops die in twee rondes gehouden worden. Je kunt kiezen uit:

• Basisvaardigheden nu al versterken
• Kerndoelen Nederlands
• Kerndoelen Rekenen en wiskunde
• Kerndoelen Burgerschap
• Kerndoelen digitale geletterdheid,
• Hoe werken we richting implementatie van kerndoelen

Tijdens deze workshops horen we ook graag van jou wat jij ons wilt meegeven. We sluiten de dag om 15.30 uur af.

Schrijf je in

Ga naar onze evenementenpagina en schrijf je in. Inschrijven kan tot 12 mei, dus wees er snel bij. De lunch en versnaperingen zijn bij het programma inbegrepen.

Heel graag zien we je dan!

Namens SLO,

Bernard Teunis en Bernadette de Munck