SLO lanceert online platform basisvaardigheden

5 december 2022

SLO lanceert online platform basisvaardigheden

SLO lanceert vandaag het platform basisvaardigheden: een online platform met handreikingen en adviezen om de basisvaardigheden van leerlingen te versterken. “Met het platform willen we de kennis en kunde van onderwijsprofessionals vergroten, zodat zij op een onderbouwde manier keuze kunnen maken uit het rijke onderwijsaanbod”, aldus Sanne Tromp, directeur kennis en innovatie SLO.

Online platform

platform basisvaardighedenMet het platform biedt SLO leraren een overzichtelijke en relevante bundeling van handreikingen en adviezen. Het platform richt zich op taal-Nederlands, rekenen-wiskunde, digitale geletterdheid en burgerschap. Je vindt er onder meer lesvoorbeelden voor geïntegreerd lees- en schrijfonderwijs, materialen om rekenen en wiskunde in andere vakken te gebruiken, een handreiking over burgerschap en het visiespel digitale geletterdheid.

We blijven het platform aanvullen met relevante hulpmiddelen, zodat de informatie actueel blijft en aansluit bij de behoefte van het onderwijsveld. Daarnaast komt er een apart gedeelte voor schoolleiders en besturen, met voor hen relevante informatie. En vind je er binnenkort onder ‘agenda’ een overzicht van bijeenkomsten die we organiseren over basisvaardigheden.

Bekijk het platform op www.slo.nl/basisvaardigheden.

SLO

Als expertisecentrum voor curriculumontwikkeling helpt SLO het onderwijs bij het versterken van de basisvaardigheden. Dat doen zij door de ontwikkeling van basisvaardigheden in kaart te brengen en door kennis en praktische handreikingen te ontsluiten, die leraren en scholen gericht en geïntegreerd kunnen inzetten bij het versterken van de basisvaardigheden. Goede basisvaardigheden helpen leerlingen bij het volgen van andere vakken en het functioneren in onze maatschappij.