SLO is vriend van de Nationale Onderwijsweek 2022

20 juli 2023
contact: Lucy Besseler

Ook dit jaar is SLO vriend van de Nationale Onderwijsweek. Van 3 tot en met 7 oktober krijgt het onderwijs een podium om al het moois dat er in de sector gebeurt te delen. Dit jaar is het thema: Lang leve leren! En om dit thema kracht bij te zetten, organiseert SLO op woensdag 5 oktober (de Dag van de Leraar) twee activiteiten in Amersfoort: de SLO-kennismiddag ‘De basis voor goed onderwijs’ en de uitreiking van de Nationale Onderwijstalenten.

SLO-kennismiddag ‘De basis voor goed onderwijs’

Op 5 oktober van 12:30-18:00 uur organiseert SLO de kennismiddag ‘De basis voor goed onderwijs’. SLO organiseert deze kennismiddag voor leraren en schoolleiders in het primair en voortgezet onderwijs. Met onze curriculumkennis dragen we graag bij aan het onderwijs én stellen we onze expertise beschikbaar aan geïnteresseerde leraren.

Tijdens de kennismiddag komen onder andere de volgende vraagstukken aan de orde: Hoe krijgen we als leraren zicht op de ontwikkeling van de basisvaardigheden van de leerlingen? Hoe kunnen we de basisvaardigheden versterken? En hoe verhouden de basisvaardigheden en de actualisatie van de kerndoelen en examenprogramma’s zich tot elkaar? Worden burgerschap en digitale geletterdheid, waar scholen en leraren door de huidige wetgeving nu al mee aan de slag moeten, aparte vak- of leergebieden of toegevoegd aan andere vakken?

Programma

Het programma van de kennismiddag ziet er als volgt uit:

  • Centrale opening en keynote door Karim Amghar
  • Inleiding basisvaardigheden
  • Inleiding actualisatie

Keuzesessie ronde 1:

  • Werksessie ‘Zo versterk je de basisvaardigheden taal’
  • Interactieve lezing ‘Hoe kan je in je onderwijs burgerschap een plek geven?’
  • Werksessie ‘Breng je onderwijs verder’

Keuzesessie ronde 2:

  • Werksessie ‘Basisvaardigheden rekenen-wiskunde: verdiepen is versterken’
  • Interactieve lezing ‘Hoe krijgt digitale geletterdheid een plek in het curriculum?’
  • Werksessie ‘Succesvol aan de slag met leerdoelen bij formatief evalueren’

Aanmelden?

Wil jij je aanmelden voor de SLO-kennismiddag ‘De basis voor goed onderwijs? Klik dan hier!

Uitreiking Nationale Onderwijstalenten

Op 5 oktober van 16:30-19:00 uur organiseert Stichting Nationale Onderwijsweek samen met SLO de uitreiking van de Nationale Onderwijstalenten. Wij verbinden ons aan deze uitreiking, omdat SLO de nieuwe generatie leraren graag in het zonnetje zet. We zijn nieuwsgierig naar hoe hun inbreng het onderwijscurriculum voor leerlingen kan verrijken. In totaal worden er vier prijzen uitgereikt.

Jury

Naast dat SLO deze uitreiking faciliteert, vormt SLO samen met CITO en Vernieuwenderwijs de inhoudelijke jury voor de Nationale Onderwijstalenten 2022. Naast deze inhoudelijke jury, zullen ook leden uit de politiek, pers en maatschappij onderdeel uitmaken van de jury.

Programma Nationale Onderwijsweek

Ben jij benieuwd wat er nog meer georganiseerd wordt tijdens de Nationale Onderwijsweek? Bekijk dan het programma van de NOW 2022.