LNT netwerkdag | Alle leerlingen taalcompetent!


Datum
Plaats in agenda
Tijd
09:45 tot
Locatie
Theater Buitensoos, Zwolle
Omschrijving

Op de Dag van de Leraar lekker met je team op pad?

De kerndoelen die nu nog gelden voor het basisonderwijs en de eerste jaren van het voortgezet onderwijs komen uit 2006. Ze zijn niet actueel meer en zijn ruim geformuleerd. Dit geeft onduidelijkheid bij leraren over wat moet en mag in het taalonderwijs.

Het afgelopen jaar heeft een team van leraren, lerarenopleiders en curriculumexperts geprobeerd om dat wat we belangrijk vinden om leerlingen mee te geven op het gebied van taal te vangen in zo'n 20 geactualiseerde conceptkerndoelen. De eerste versie van deze conceptkerndoelen worden/zijn in september gepresenteerd. Dit schooljaar kan iedereen er mee kennis maken voordat ze het wetgevingstraject ingaan. Met deze concrete en actuele doelen hopen we een impuls te geven aan het onderwijs in het leergebied Nederlands, uiteraard in samenhang met de andere leergebieden. De geactualiseerde conceptkerndoelen beschrijven waar leerlingen mee in aanraking moeten komen (aanbod), welke inspanning er van hen verwacht wordt met het oog op ervaringen en wat ze uiteindelijk moeten beheersen.

Op deze netwerkdag zetten we de conceptkerndoelen centraal, zowel in de lezingen als in de workshops. Samen gaan we in gesprek over het taalonderwijs van de toekomst en verkennen we wat hetzelfde gaat blijven en wat er misschien moet veranderen op basis van het nieuwe landelijke curriculum. In de workshops vertalen we de conceptkerndoelen meteen naar klas met inspirerende doorkijkjes naar de praktijk, vanuit de drie nieuwe domeinen: Communicatie, Taal en Literatuur.

Lees meer op Actualisatie kerndoelen

Kosten

Inschrijvingskosten €95

Meer informatie

Lucy Besseler (l.besseler@slo.nl)

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden kan via: events.slo.nltoon meer

Sector