Evenementenagenda - oktober 2022
Op deze pagina kun je interessante evenementen vinden.
Je kunt het resultaat filteren via het menu aan de rechterkant.
Het onderwijs op zijn best! Op de lerarenopleidingen in Nederland barst het van de onderwijstalenten. Dat blijkt ieder jaar weer bij het uitreiken van de diploma’s, als duizenden enthousiaste, jonge docenten de opleiding verlaten en in het onderwijs gaan werken.
Op woensdag 5 oktober vindt de bekendmaking van de Nationale Onderwijstalenten van 2022 plaats in Amersfoort. Zo’n dertig genomineerden reizen af naar de oud-Nationale Onderwijsstad om zich te presenteren en samen het onderwijs te vieren, met al zijn prachtige, inspirerende ontwikkelingen.
Ben jij de collega van een van de kandidaten? Is jouw moeder, broer of nicht genomineerd? Of wil je gewoon graag weten welk onderwijsonderzoek er gedaan wordt of welke nieuwe, verfrissende ideeën vorm krijgen in de klas? Hier vind je de livestream naar dit event. Zo kun je online volgen wie zich binnenkort Nationaal Onderwijstalent 2022 mag noemen!
Helaas moeten we onze conferentie rond Formatief Evalueren op 7 oktober a.s. te Zwolle annuleren.
Dit wegens te weinig deelnemers om het brede programma voor de doelgroepen po, vo, mbo en lerarenopleiders tot zijn recht te laten komen.
We willen de conferentie verplaatsen naar het voorjaar 2023, hierover zullen we iedereen zo snel mogelijk informeren.
Heb je hiervoor belangstelling stuur dan je gegevens naar l.stoffers@slo.nl voor aanmelding op de mailingslijst.
Organisatie in samenwerking met de Universiteit van Wageningen.
Op dinsdag 11 oktober 2022 organiseert het Netwerk taalrijk onderwijs vo van 15.30-17.00 uur haar tweede webinar. Hierin zullen we wederom praktische materialen, nieuwe inzichten en inspirerende schoolvoorbeelden delen rondom taalbeleid, taalgericht vakonderwijs en meertaligheid op school.
Tijdens de masterclass gaan we in op de verschillende facetten van digitale geletterdheid waarbij de rol van visievorming centraal staat. We laten zien hoe het visiespel hierbij kan ondersteunen en we doen samen ervaring op met verschillende werkvormen. Iedere deelnemer krijgt tijdens de masterclass het visiespel digitale geletterdheid uitgereikt en is na afloop in staat dit in te zetten in de onderwijspraktijk.
Wat komt onder andere aan bod:
- reflecteren op de eigen visie op digitale geletterdheid
- een aanpak voor het samenstellen van een visie op digitale geletterdheid aan de hand van het visiespel
- werkvormen om het gesprek te voeren en te kaderen
- vervolg van de implementatie: suggesties na de visievorming.