Evenementenagenda - maart 2023
Op deze pagina kun je interessante evenementen vinden.
Je kunt het resultaat filteren via het menu aan de rechterkant.
Op donderdag 23 maart 2023 organiseert het Netwerk taalrijk onderwijs vo van 15.30-17.00 uur weer een inspirerend webinar.
In deze bijeenkomst worden praktische materialen, nieuwe inzichten en inspirerende schoolvoorbeelden gedeeld rondom taalbeleid, taalgericht vakonderwijs en meertaligheid op school.
Op vrijdag 24 maart organiseert SLO de tweede netwerkdag voor professionals die schoolteams begeleiden bij de implementatie van digitale geletterdheid in het primair onderwijs.
Begeleid jij schoolteams op basisscholen bij de implementatie van digitale geletterdheid?
Dan ben jij van harte welkom en vanaf half tien staat de koffie klaar!
Op het programma staat in ieder geval recente/actuele ontwikkelingen rondom het digitale geletterdheid in het primair onderwijs, vanuit de invalshoeken: beleid, praktijk en wetenschap. Ook andere inhoudelijke onderwerpen komen aan de orde. Natuurlijk is er ook weer ruimte voor uitwisseling van ervaringen en discussie over diverse thema’s die op dit moment spelen in het primair onderwijs op het gebied van digitale geletterdheid.
Gedurende de dag is er alle ruimte om ‘onderling te netwerken'.
Op maandag 27 maart van 16:00 tot 17:00 uur organiseren we weer een online bijeenkomst van de klankbordgroep basisvaardigheden!
Tijdens de bijeenkomst kijken we graag samen met jullie naar:
- Het ontwikkelen van een visie en beleid op basisvaardigheden.
- Basisvaardigheden burgerschap: waar hebben we het dan over?
- De samenhang binnen en tussen de vakgebieden van basisvaardigheden.
Er is daarbij voldoende ruimte om onderling ervaringen uit te wisselen.
Wil jij ook meepraten? We horen het graag en waarderen jouw input!
Gelijke kansen bevorderen: dat begint voor een belangrijke deel met het bieden van kansen op een goede taalontwikkeling. Zodat leerlingen als taalcompetente, taalbewuste en cultuurbewuste burgers kunnen deelnemen aan de samenleving.
Wat betekent dat voor ons, als leraar, als taalcoördinator, als taalexpert? Hoe kunnen wij het taalonderwijs zo vormgeven dat het kansen biedt voor alle leerlingen?
Tijdens de netwerkdag van het Landelijk Netwerk Taal SLO op 30 maart in Utrecht proberen we daar meer inzicht in te krijgen. We gaan samen op zoek naar de elementen in het taalonderwijs die helpen om gelijke kansen te bevorderen. Gelukkig krijgen we hulp in deze zoektocht. De dag wordt geopend door Karim Amghar (documentairemaker, auteur en docent) die ons meeneemt zijn verhaal, zijn onderzoek naar kansengelijkheid en de relatie met taal en hoe je als onderwijs kunt bijdrage aan meer gelijke kansen. Astrid Geudens verzorgt de tweede lezing, rondom de publicatie Taal in de klas: zes bouwstenen voor effectieve taaltrajecten. Verder zijn er weer mooie keuzesessies te volgen
van Kees Broekhof, van Gäby van der Linde-Meijerink en Martin Klein Tank, van Martine Van der Pluijm, en van Inge Jansen en Annelijn Beltman.