Evenementenagenda - september 2023
Op deze pagina kun je interessante evenementen vinden.
Je kunt het resultaat filteren via het menu aan de rechterkant.
Begeleid jij schoolteams op basisscholen bij de implementatie van digitale geletterdheid?
Dan ben jij van harte welkom en vanaf half tien staat de koffie klaar!
Op het programma staat in ieder geval recente/actuele ontwikkelingen rondom het digitale geletterdheid in het primair onderwijs, vanuit de invalshoeken: beleid, praktijk en wetenschap. Ook andere inhoudelijke onderwerpen komen aan de orde. Natuurlijk is er ook weer ruimte voor uitwisseling van ervaringen en discussie over diverse thema’s die op dit moment spelen in het primair onderwijs op het gebied van digitale geletterdheid en basisvaardigheden.
Gedurende de dag is er alle ruimte om ‘onderling te netwerken'.
Tijdens de masterclass gaan we in op de verschillende facetten van digitale geletterdheid waarbij de rol van visievorming centraal staat. We laten zien hoe het visiespel hierbij kan ondersteunen en we doen samen ervaring op met verschillende werkvormen. Iedere deelnemer krijgt tijdens de masterclass het visiespel digitale geletterdheid uitgereikt en is na afloop in staat dit in te zetten in de onderwijspraktijk.
Wat komt onder andere aan bod:
- reflecteren op de eigen visie op digitale geletterdheid
- een aanpak voor het samenstellen van een visie op digitale geletterdheid aan de hand van het visiespel
- werkvormen om het gesprek te voeren en te kaderen
- vervolg van de implementatie: suggesties na de visievorming
Tijdens deze masterclass krijg je handvatten en materialen aangereikt om aan de slag te gaan met het ‘bouwen’ van een visie op educatie/onderwijs aan jonge kinderen samen met de onderwijspraktijk. Tevens is er in de masterclass gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met collega onderwijsadviseurs.
Visieontwikkeling Jonge Kind
Visie is de basis voor het werken met jonge kinderen. Als de visie onduidelijk is, is de kans groot dat leerkrachten wel goed onderwijs realiseren, maar onvoldoende samenhang als onderbouwteam vanuit een gezamenlijk kader aanbrengen. De kern van deze masterclass gaat over het proces en 9 inhouden (curriculum) om te komen tot visievorming met professionals jonge kind. Enerzijds zet je hen in beweging en anderzijds maak je hen bewust te maken van overeenkomsten en verschillen in visie in een team.
Tegelijkertijd stel jij jezelf de vraag: wat is mijn visie op het onderwijs aan het jonge kind? Wat betekent dat voor mijn begeleiding van professionals op de werkvloer?
Wil je professionals begeleiden op dit thema, dan heb je scherp wat jouw visie is.
Wat verstaan we precies onder basisvaardigheden? En hoe kun je concreet aan de slag om de basisvaardigheden van jouw leerlingen te versterken?
Op dinsdag 26 september en maandag 2 oktober organiseren we van 15:30 tot 17:00 uur een online bijeenkomst over basisvaardigheden voor docenten in het primair en het voortgezet onderwijs. Na een algemene inleiding, kun je deelnemen aan een van de deelsessies over taal-Nederlands, rekenen-wiskunde, burgerschap, digitale geletterdheid of samenhang.