Examenprogramma
Het examenprogramma beschrijft de kern en de inhoud van de profielmodulen van het beroepsgerichte programma Horeca, Bakkerij en Recreatie voor de basisberoepsgerichte leerweg (bb), de kaderberoepsgerichte leerweg (kb) en de gemengde leerweg (gl).
Opbouw van het examenprogramma
Het beroepsgerichte examenprogramma omvat de kern, profielmodulen en keuzevakken.
De kern
Het beroepsgerichte examenprogramma omvat de kern, profielmodulen en keuzevakken.
- algemene kennis en vaardigheden
- professionele kennis en vaardigheden
- loopbaanoriëntatie en -ontwikkeling
De kern is onlosmakelijk verbonden met de profielmodulen en de keuzevakken. De kennis en vaardigheden worden geëxamineerd in het profielvak en de keuzevakken.
Profielmodulen
Naast de kern volgen de eindtermen voor de vier profielmodulen. Binnen onderstaande profielmodulen geven we telkens aan voor welke leerweg de desbetreffende eindterm van toepassing is.
Profielmodule |
Leerweg |
---|---|
Gastheerschap |
bb / kb / gl |
Bakkerij |
bb / kb |
Keuken |
bb / kb / gl |
Recreactie |
bb / kb |
Keuzevakken
Naast de profielmodulen biedt iedere school meerdere beroepsgerichte keuzevakken aan.
Code |
Keuzevak |
---|---|
K/HBR/1 |
Gastheerspecialisatie |
K/HBR/2 |
Brood- en banketspecialisatie |
K/HBR/3 |
Keukenspecialisatie |
K/HBR/4 |
Evenementen |
K/HBR/5 |
Patisserie |
K/HBR/6 |
De bijzondere keuken |
K/HBR/7 |
Traiteur |
K/HBR/8 |
Facilitaire dienstverlening, beheer en onderhoud |
K/HBR/9 |
Siervakken |
Bekijk de keuzevakken bij dit examenprogramma.
Een profielmodule of keuzevak buiten het profiel van HBR, kunnen ook als keuzevak worden aangeboden. Kijk hiervoor op SPV keuzevakken.
Wil je meer weten over de uitgangspunten van de keuzevakken? Kijk dan op SPV decentrale keuzevakken en vraag je keuzevak aan via DUO.