Vakportaal rekenen & wiskunde

29 april 2020

De inhoud van je vak doet er toe. Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het vakgebied rekenen & wiskunde, dan ben je hier aan het goede adres. Je vindt op deze site informatie over leerplankundige ontwikkelingen voor met name primair en voortgezet onderwijs en krijgt zicht op de relevantie van deze ontwikkelingen. Publicaties, websites, onderzoeken, nieuws en aankondigingen zijn op deze website snel en makkelijk toegankelijk.​

rekenen-wiskunde binnen de sectoren

Klik door naar de verschillende sectoren om te zien welke thema's er rond rekenen-wiskunde spelen. Je vindt hier bijvoorbeeld relevante publicaties en leestips.

uitgelichte thema's

Thema_Rekenachterstand

toekomstbestendig reken/wiskundeonderwijs

Wil je snel een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen en knelpunten in het curriculum van rekenen en wiskunde? Onze trendanalyses bieden dat overzicht.

Thema_Formatief evalueren

formatief evalueren: de leerontwikkeling centraal bij rekenen en wiskunde

Formatief evalueren betreft alle activiteiten die leerlingen én leraar uitvoeren om de leeractiviteiten van leerlingen in kaart te brengen, te interpreteren en te gebruiken om betere beslissingen te maken over vervolgstappen.

Thema_Rekenachterstand

rekenachterstand bij leerlingen

Rekenachterstand kan ontstaan doordat leerlingen bepaalde leerstof niet is aangeboden of doordat een leerling bepaalde leerstof niet op het juiste niveau beheerst.

leestips