Oriëntatie op jezelf en de wereld in het po

5 februari 2020

De inhoud van jouw vak doet er toe. Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het vakgebied OJW, natuur & techniek, dan ben je hier aan het goede adres. Je vindt op deze site informatie over leerplankundige ontwikkelingen voor met name primair en voortgezet onderwijs en krijgt zicht op de relevantie van deze ontwikkelingen. Publicaties, websites, onderzoeken, nieuws en aankondigingen zijn op deze website snel en makkelijk toegankelijk.​

OJW, natuur & techniek in het po

Klik door naar de verschillende vakken om te zien welke thema's er rond OJW, natuur & techniek spelen. Je vindt hier bijvoorbeeld relevante publicaties en duidingen.

thema's

Thema_Samenhang en afstemming natuur en techniekvakken

duurzame ontwikkeling

Een thema dat in verschillende niveaus van de samenleving tot uiting komt. Ook het onderwijs draagt bij aan het krijgen van inzicht in mogelijkheden en grenzen van deze ontwikkeling.

Thema_Concept- en contextbenadering

concept-contextbenadering

Informatie over de toenemende rol van contexten in het natuur en techniekonderwijs.

Thema_Samenhang en afstemming natuur en techniekvakken

samenhang en afstemming N&T-vakken

Meer samenhang in het onderwijsaanbod kan de onderwijskwaliteit vergroten. Want samenhang maakt leerstof voor leerlingen betekenisvoller en begrijpelijker.

Thema_Trends in toetsing

formatieve toetsing

Formatieve toetsing is een verzamelterm voor toetsingsinstrumenten, activiteiten en procedures die gebruikt kunnen worden om het leerproces van leerlingen te ondersteunen.

toon meer