Podcasts

26 oktober 2023

In deze podcastserie vertellen ervaringsdeskundigen wat het PGP inhoudt en wat het kan betekenen voor scholen, leerlingen, vervolgonderwijs, bedrijven en instellingen.

#1 - de toegevoegde waarde van het praktijkgericht programma

23 mei 2022

In deze eerste aflevering spreekt tafelheer Victor Schmidt met gasten Iris Schijven van het LAKS, Annemerie Oude Groen (docent Z&W, Cals College IJsselstein) en SLO’er Lyanca van de Groep. Zij hebben het over de toegevoegde waarde van het praktijkgericht programma.

#2 - samenwerken met bedrijven en instellingen binnen de praktijkgericht programma’s

21 september 2022

In de tweede podcast gaat het over de invulling van levensechte opdrachten die leerlingen uitvoeren bij bedrijven, instellingen en vervolgonderwijs. Aan tafel bij Victor Schmidt: vmbo-docente mediavormgeving Kim Eijkelhof (X11), Educator Nina Montijn (Museum Speelklok) en curriculumontwikkelaar Lyanca van de Groep (SLO).

Het viertal belicht het onderwerp vanuit zowel het vmbo als het werkveld. Ze geven antwoord op vragen als:

  • Waarom is de samenwerking tussen vmbo-scholen, bedrijven en instellingen zo belangrijk?
  • Hoe ontstaan binnen deze samenwerking levensechte opdrachten?
  • Welke kansen biedt dit leerlingen en hoe kan deze samenwerking optimaal ingericht worden

#3 - samenwerking met het vervolgonderwijs

1 november 2022

Aflevering drie van de podcastserie gaat over het belang van de samenwerking met het vervolgonderwijs. Tafelheer Victor Schmidt (SLO) spreekt hierover met vmbo-docent Kim Eijkelhof (X11), programmamanager Gerie Haartman (ROC midden-Nederland) en vmbo-docent Annemarie Oude Groen (Cals College IJsselstein). Welke kansen ontstaan er voor leerlingen door de samenwerking tussen vmbo, mbo en havo? Wat betekent deze samenwerking voor het onderwijs?