Examenprogramma's

21 juni 2022

13 conceptexamenprogramma's voor het cohort 2022-2024 vastgesteld door OCW

OCW heeft de conceptexamenprogramma’s van 13 praktijkgerichte programma's voor het vmbo (GL&TL) vastgesteld. Dat is een belangrijke mijlpaal: vanaf september gaan ruim 150 pilotscholen deze conceptexamenprogramma’s beproeven. Je vindt de conceptexamenprogramma's en interessante webinars over de PGP's rechts op deze pagina.

Het afgelopen jaar is er door de ontwikkelgroepen, onder leiding van SLO, hard gewerkt aan de conceptexamenprogramma’s van de praktijkgerichte programma's. Pilotscholen en stakeholders hebben deze telkens van feedback voorzien.

Pilotscholen uit de gemengde en theoretische leerweg gaan vanaf schooljaar 2022-2023 de nieuwe versies van de conceptexamenprogramma’s voor de 13 praktijkgerichte programma's beproeven. Op basis van ervaringen van de pilotscholen en reacties vanuit het veld worden de conceptexamenprogramma's bijgesteld.

Overzicht praktijkgerichte programma's
Cohort 2022-2024
Licentievrije programma's Economie en ondernemen 
(versie 2)
Informatietechnologie 
( versie 2)
Technologie en toepassing 
(versie 4)
Zorg en welzijn 
(versie 2)
Dienstverlening en producten 
(versie 2)
Techniek en Innovatief Vakmanschap 
(versie 1)
Licentiegebonden programma's Maritiem en Techniek 
(versie 2)
Bouwen, Wonen en Interieur
(versie 1)
Produceren, Installeren en Energie
(versie 1)
Horeca, Bakkerij en Recreatie
(versie 1)
Mobiliteit en Transport
(versie 1)
Groen
(versie 1)
Media, Vormgeving en ICT
(versie 1)

Ook niet-pilotscholen kunnen met deze conceptexamenprogramma’s aan de slag. Let op: deze scholen mogen een praktijkgericht programma alleen als extra-curriculair vak aanbieden. Scholen kunnen zich ook op andere manieren voorbereiden op een praktijkgericht programma, bijvoorbeeld door deel te nemen aan scholing via bijscholing vmbo. De praktijkgerichte programma’s worden ontwikkeld als onderdeel van de nieuwe leerweg.

Heb je vragen over de conceptexamenprogramma’s voor de praktijkgerichte programma's voor de gemengde en theoretische leerweg? Mail dan naar vmbo@slo.nl

Voor meer informatie over de nieuwe leerweg verwijzen we je graag naar de website van de nieuwe leerweg.