Can do-zoeker

15 december 2020

De can do-zoeker helpt je bij het vinden van de can do-beschrijvingen die je voor je onderwijs nodig hebt. Met een paar muiskliks heb je een overzicht!

Kies eerst of je wilt inzoomen op Taalactiviteiten (Lezen, Luisteren, Schrijven, Spreken, Interactie en Mediation + bijbehorende strategieën), of je meer wilt weten over Taalcompetenties (hoe correct, rijk of passend het taalgebruik is op de verschillende ERK-niveaus) of over de niveaus van Meertalige en pluriculturele competentie. Vervolgens kun je één of meerdere schalen aanvinken. Je krijgt een overzicht van de bijbehorende can do-beschrijvingen, soms ook met voorbeelden. Als je een specifiek ERK-niveau zoekt, bijvoorbeeld B1, dan kun je dat aanvinken. Je zoekresultaten kun je bewaren als Excel-document of als pdf. Ben je op zoek naar een specifieke term, gebruik dan het zoekvenster 'Zoek op tekst'.
Bij het starten van een nieuwe zoekactie kun je eerder aangevinkte opties snel verwijderen met een reset-knop Resetknop can-do-zoeker.

Let op: De can do-zoeker is nog in wording. Nog niet alle can do-beschrijvingen zijn ingevoerd. Niet alle can do-beschrijvingen bevatten al voorbeelden.
In de browsers Firefox en Chrome werkt de can do-zoeker het meest optimaal.