Aanmelden EUSO

11 december 2019

Hieronder is aangegeven wat er per ronde van de docent/school verwacht wordt:

Regionale Voorronde

Via posters en een brief, gestuurd naar docenten in september, wordt de wedstrijd bekend gemaakt.
De docent stimuleert havo- en vwo-leerlingen (van de juiste leeftijd) om mee te doen.

Docenten of coördinatoren kunnen teams van drie leerlingen uit de bovenbouw van havo en vwo met een natuurprofiel en belangstelling voor science vanaf 1 september tot 31 oktober aanmelden via de website www.ru.nl/euso .Daarbij kan de universiteit of hogeschool van jullie voorkeur aangegeven worden. In begin november wordt de definitieve indeling bekend gemaakt.

Nationale eindronde

Leerlingen nemen deel aan de eindronde die meestal op een vrijdag en zaterdag wordt gehouden in de periode eind januari / half februari. Op de vrijdag volgen de leerlingen dan dus geen lessen op school. Docenten, toa's en schoolleiders, familie, vrienden en bekenden zijn welkom bij de prijsuitreiking die zaterdagmiddag waar de uitslag bekend gemaakt wordt.

Internationaal

Twee teams van drie leerlingen nemen een week lang deel aan de internationale olympiade, in maart, april of mei. Daardoor kunnen deze leerlingen een week lang geen lessen volgen.

De internationale bestaat uit twee ééndaagse praktische opdrachten, waarbij biologische, natuurkundige en scheikundige elementen volledig geïntegreerd zijn. De rest van de week wordt ingevuld met excursies, sociale, culturele en sportieve activiteiten.

Deelname aan de regionale voorronde, nationale eindronde en internationale is kosteloos, zowel voor de school als voor de leerlingen.