Informatiesessies Praktijkroute havo-Educatie

2 september 2022

Afgelopen voorjaar is door zeven vo-scholen en twee hbo-instellingen de Praktijkroute havo-Educatie ontwikkeld. Er ligt nu een conceptexamenprogramma voor de bovenbouw havo. We zijn op zoek naar pilotscholen die daarmee aan de slag willen gaan. Tijdens de online informatiebijeenkomst vertellen we je er meer over.

Havo-Educatie is erop gericht om leerlingen enthousiast te maken voor een mogelijke toekomst in het onderwijs. Tijdens de praktijkroute krijgen havo-leerlingen uit klas 4 en 5 de mogelijkheid om buiten het eigen leslokaal zelf op onderzoek uit te gaan. Leerlingen doen zo nieuwe ervaringen op en ontwikkelen kennis over vaardigheden op het gebied van didactiek of pedagogiek. Ze observeren lessen en kruipen in de huid van bijvoorbeeld de groepsleerkracht, leraar of onderwijsassistent. Ook een gesprek voeren met een educatief uitgever of schoolleider past binnen de mogelijkheden.

De Praktijkroute havo-Educatie is uitgewerkt in een conceptexamenprogramma voor de bovenbouw havo (120 SLU) dat bij definitieve invoering wordt afgesloten met een SE waarvan het cijfer zal meetellen in het combinatiecijfer.

De informatiesessies vinden begin september online plaats. Aanmelden kan via de eventpagina's.


toon meer