Nieuwe website lezeninhetpo.nl online

21 april 2022

Om van kinderen enthousiaste lezers te maken, is goed leesonderwijs van het allergrootste belang. De meeste leraren zijn zich hier van bewust. Maar hoe zorg je dat de leesvaardigheid van kinderen verbetert? De nieuwe website lezeninhetpo.nl geeft leraren in het basisonderwijs alle informatie die ze nodig hebben om goed leesonderwijs te geven. Vanaf vandaag staat deze nieuwe praktische website online.

Leesvaardigheid onder druk

Het is al even bekend dat leerlingen steeds minder graag lezen en moeite hebben met het diep verwerken van teksten. Terwijl goed kunnen lezen een basisvaardigheid is om te kunnen functioneren in de maatschappij en op school. Gelukkig is hier veel aandacht voor en wordt vanuit verschillende hoeken een actief leesoffensief gevoerd. Een van de nieuwe initiatieven die SLO vandaag samen met de Stichting Lezen (en met steun van de Taalunie én extra financiële middelen van het ministerie van OCW) lanceert, is de website lezeninhetpo.nl. Deze website geeft een compleet overzicht van recente inzichten rondom effectief leesonderwijs, met praktische doorkijkjes naar de lespraktijk. Daarmee kunnen leraren nu dus op één plek alle informatie vinden die nodig is om effectief leesonderwijs te geven!

Website biedt overzicht

Hoe deze website leraren helpt om goed leesonderwijs op poten te zetten, vertelt Joanneke Prenger, Curriculumontwikkelaar Nederlands bij SLO: “We horen vaak dat leraren merken dat leerlingen moeite hebben met begrijpend lezen of echt totaal geen plezier meer hebben in het lezen. Maar wat moet je daar nu aan doen? En waar vind je betrouwbare informatie over wat er nu van belang is in effectief leesonderwijs? Soms zien leraren door de bomen het bos niet meer. Daarom ben ik blij dat het ons gelukt is alle informatie overzichtelijk op één website te zetten: van de kleuters tot de bovenbouw vind je hier informatie over leesbevordering, de didactiek van begrijpend lezen, het volgen van de leesontwikkeling en tips voor het werken met boeken. Een mooie plek om te starten wanneer je op zoek bent naar goede bronnen en inspiratie!”

Vandaag (20 april) wordt de website lezeninhetpo.nl tijdens een feestelijke bijeenkomst in Utrecht officieel gelanceerd.

Meer weten over Lezeninhetpo.nl?

Neem dan contact op met Joanneke Prenger.
Curriculumontwikkelaar Nederlands PO.


c48b32b7-67a5-494b-99f0-53edb81b41e4

toon meer

Sector

Vrije trefwoorden