Minister kondigt bijstelling van examenprogramma’s aan

30 augustus 2021
contact: Marcia Joosen

Demissionair minister Slob heeft de Tweede Kamer geïnformeerd dat het bijstellen van een aantal examenprogramma’s in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs doorgezet wordt.

Aanleiding is het verzoek van de Tweede Kamer van 29 januari om niet te wachten op een nieuw kabinet om de trajecten rondom de eindexamenprogramma’s die prioriteit hebben voort te zetten. Het gaat om de eindexamenprogramma’s wiskunde, levende talen en de herziening van de referentieniveaus Taal en Rekenen.

Minister Slob schrijft dat hij een conceptwerkopdracht voor het vernieuwen van de examenprogramma’s eerst voorlegt aan de wetenschappelijke curriculumcommissie. Eind vorig jaar bracht deze wetenschappelijke commissie advies uit aan de minister over het bijstellen van kerndoelen en eindtermen voor het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs. De adviezen van de curriculumcommissie worden na de verkiezingen in de Tweede Kamer besproken. SLO is in afwachting van die bespreking voor het vervolg richting een bredere curriculumherziening.

Lees voor meer informatie de brief van demissionair minister Slob aan de Tweede Kamer