Win advies in over schoolexamens en PTA

8 april 2020

In dit nieuwsitem vind je informatie over de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus en de gevolgen voor de eindexamens in het voortgezet onderwijs. Door het besluit om het centraal examen dit jaar te schrappen, leven er momenteel veel praktische vragen over de examens in het voortgezet onderwijs. Hoe nemen we de resterende schoolexamens veilig en betrouwbaar af? Kunnen we aanpassingen maken in ons PTA?

Relevante informatie

  • De Rijksoverheid heeft een brief aan de Tweede Kamer gestuurd met meer informatie over de slaag-zakregeling inclusief een servicedocument met daarin antwoord op belangrijke vragen rondom schoolexamens en PTA. Daarnaast beantwoordt zij dagelijks de nieuw binnengekomen vragen op hun pagina met veelgestelde vragen over de vo-examens.
  • Kennisnet verzamelt informatie over toetsen op afstand op toetsenopafstand.nl
  • Onze handreikingen voor het schoolexamen per vak geven aan wat moet in het schoolexamen en doen suggesties voor vorm en inhoud. Voor de praktische vragen die ontstaan door deze uitzonderlijke omstandigheden, is nu aanvullend de examenhelpdesk geopend.

Mail de examenhelpdesk voor leraren

Stichting Cito opent in samenwerking met Kennisnet en SLO een online helpdesk voor vragen over schoolexamens. Als leraar uit het voortgezet onderwijs kun je er terecht met al je vragen rondom afsluitende toetsing in dit schooljaar.

Meer weten? Kijk dan op www.cito.nl/online-hulp-schoolexamens