Bevindingen EDUsummIT te lezen in e-book

12 november 2020

‘Met het e-book mikken we op ministeries, universiteiten, en op met SLO en de PO- en VO-raad vergelijkbare instanties. Zo hopen we het gesprek breder te trekken.’ – leerplanontwikkelaar Petra Fisser.

In dit e-book lees je een verzameling van evidence based informatie over digitale technologieën en onderwijs. Deze collectie is onderzocht en samengesteld door dertien werkgroepen met internationale wetenschappers, beleidsmakers en professionals. Elke werkgroep hield zich bezig met een thema.  Onder andere thema’s als: Creativity for Teachers and Teaching (creativiteit in het onderwijs), Safe and Responsible Internet Use in a Connected World (cyberwellness en mediawijsheid)

10 jaar

Sinds 2009 ontmoeten wetenschappers, beleidsmakers en professionals uit de hele wereld elkaar elke twee jaar op EDUsummIT om recente ontwikkelingen op het gebied van ICT en onderwijs te bespreken. Bij de afgelopen editie kwamen zo’n honderdvijftig wetenschappers uit alle windstreken samen in Quebec. Daar namen ze deel aan dertien werkgroepen met thema’s als Cyber-wellness, het leren door machines, en de invloed van technologie op menselijke interactie.