Landelijk Congres 'Actualisatie Kerndoelen'


Datum
Plaats in agenda
Tijd
10:00 tot
Locatie
De Woonindustrie in Nieuwegein
Doelgroep

Leraren, IB’ers, coördinatoren, schoolleiders, bestuurders, stafmedewerkers po/vo/(v)so, onderwijsorganisaties, lerarenopleiders, toetsmakers, leermiddelenmakers, onderwijsadviseurs, experts, geïnteresseerden

Omschrijving

Na bijna 20 jaar komen er nieuwe kerndoelen voor Nederlands en rekenen en wiskunde. Het afgelopen jaar heeft een team van leraren, vakexperts en curriculumontwikkelaars hard gewerkt aan de actualisatie van deze kerndoelen. Zij zijn hierin bijgestaan door een advieskring met vertegenwoordigers uit de onderwijssector en daarbuiten. Binnenkort worden de conceptkerndoelen opgeleverd. Ook aan de ontwikkeling van de kerndoelen van digitale geletterdheid en burgerschap wordt momenteel hard gewerkt, waarvan de conceptdoelen eind dit jaar volgen. Hoe bruikbaar zijn deze conceptkerndoelen? Wat heeft jouw school nodig om straks met de geactualiseerde kerndoelen te gaan werken? Kom op dinsdag 10 oktober 2023 naar het landelijke congres ‘Actualisatie Kerndoelen’ in De Woonindustrie in Nieuwegein en denk mee over de conceptkerndoelen!

Tijdens dit landelijk congres kom je meer te weten over de achtergrond van de actualisatie van de kerndoelen Nederlands, rekenen en wiskunde, digitale geletterdheid en burgerschap. Deze kerndoelen zijn ontwikkeld voor einde po, onderbouw vo en (v)so. Je komt er achter hoe we conceptkerndoelen met grotere groepen scholen gaan bespreken en beproeven. Daarbij spelen vragen als: Hoe kun jij deelnemen en wat gaat het voor jouw school betekenen?

Het landelijke congres ‘Actualisatie Kerndoelen’ vindt plaats op een wel heel bijzondere locatie en het belooft een afwisselende dag te worden vol inspirerende sprekers die je meenemen in de wereld van het landelijke en schoolcurriculum. Centraal staat daarin de vraag: hoe bruikbaar zijn deze conceptkerndoelen. Wat heeft jouw school nodig om straks met de geactualiseerde kerndoelen te gaan werken? Kortom, een congres om niet te missen!

Kosten

Er zijn geen kosten aan dit congres verbonden.

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden: wp-events.nl

Bijzonderheden

De inloop is vanaf 9.00 uur en aansluitend aan het congres staat er een borrel klaar.