Thema-handreikers

28 februari 2023

Thema-handreikers
thema handreiker
Beroepsonderwijs in coronatijd Wil je als docent of schoolleider weten hoe in coronatijd het beroepsonderwijs plaatsvindt, hoe de subsidieregeling inhaal- en ondersteuningsprogramma’s werken of extra hulp voor de klas is geregeld of hoe om te gaan met stages en nog meer onderwerpen, dan is de website van Stichting Platforms VMBO een echte aanrader.
Mediawijsheid In 2020 werd er 50% meer gegamed dan in het jaar ervoor. Leerlingen zitten thuis en volgen deels online onderwijs. Waren er vóór de coronacrisis al zorgen over de grote hoeveelheid schermtijd van jongeren, dan zijn die alleen maar toegenomen.
Ga eens met een (mentor)klas in gesprek. Hoeveel tijd besteed je online? Hoe zorg je ervoor dat je daarnaast voldoende beweegt? Hoe weersta je de verleidingen tijdens het volgen van online lessen? Bespreek welke tools er zijn om schermtijd te monitoren en te beperken.
Kijk op deze pagina voor voorbeeldlesmaterialen over dit thema, gebruik bijvoorbeeld materialen van Online Masters of Nationaal Media Paspoort.
Formatief evalueren Doelgericht onderwijs realiseren? En overweeg je te starten met formatief evalueren op je school? Laat je breed informeren en inspireren op de SLO-themasite Formatief Evalueren. Je treft er informatie over verschillende fasen van formatief evalueren, lesvoorbeelden, schoolpraktijken en interessante publicaties. Of kijk bij Formatief evalueren tijdens afstandsonderwijs en maak gebruik van de daar verzamelde concrete tips, lesideeën en (online) tools.