Opdrachtenbank

29 september 2020

Zoek je inspiratie voor een T&T-opdracht? Wil je zien wat anderen ervan maken? Kijk dan hier.

De opdrachtenbank bevat beschrijvingen van opdrachten voor T&T die door de pilotscholen zijn ontwikkeld en gebruikt. Er zijn opdrachten uit elke bètawereld, met opdrachten van bedrijven, instellingen of de eigen school, met de focus op samenwerken of juist kwaliteit leveren. Zowel opdrachten voor klas 3 en klas 4, zowel mooie aanloopopdrachten als eindopdrachten.

Van elke opdracht is een beschrijving opgenomen waarin de kenmerken zijn aangegeven. De complete opdrachten zijn bij de auteurs op te vragen.

In het overzicht van de opdrachten in de bank is aangegeven:

  • voor welk leerjaar ze ontwikkeld zijn
  • wat voor type opdrachtgever het betreft
  • welke competenties erin aan de orde komen
  • in welke bètawereld(en) de opdracht zich afspeelt
  • welke opdrachten met name geschikt zijn als aanloopopdracht (begin leerjaar 3)
  • welke opdrachten ontwikkeld zijn als eindopdracht met keuzes voor leerlingen

In het bestand Opdrachtenbank (xlsx, 366 kB) staan de kenmerken van de opdrachten en kun je er op selecteren. Je vindt dan makkelijker de opdrachten die je zoekt en je kunt direct doorklikken naar de beschrijving.

Het bestand Ideeën voor opdrachten (pdf, 130 kB) bevat een lijst met vragen, opdrachten en opdrachtgevers. Deels gerealiseerd in de pilot T&T, deels (nog) niet meer dan een idee. Daar waar de betreffende opdracht in de opdrachtenbank is opgenomen is er een link aangebracht. De lijst is ingedeeld op basis van de bètawerelden uit het examenprogramma.