Inhoudskaart Digitale geletterdheid voor peuters online

30 augustus 2021

Vanaf nu is de nieuwe inhoudskaart Digitale geletterdheid beschikbaar en kunnen ook pedagogisch professionals bekijken wat ze kunnen doen met peuters met betrekking tot digitale geletterdheid. Want peuters groeien op in een wereld vol met media.

We kunnen dus niet ontkennen dat zij hoe dan ook in aanraking komen met verschillende media. Het is van belang dat we samen erkennen dat verschillende media een rol spelen in de wereld van het jonge kind en dat wij ervoor kunnen zorgen dat zij in aanraking komen met media die passen bij hun leeftijd.

Spel en media

In de inhoudskaart ligt de focus dan ook op het inzetten van spel en bewuste inzet van media door de pedagogisch professional waardoor het jonge kind op die passende manier in aanraking komt met al de verschillende mogelijkheden van media. We proberen er op deze manier voor te zorgen dat er op een speelse manier een basis wordt gelegd om te werken aan de vier aspecten van digitale geletterdheid (ICT-basisvaardigheden, mediawijsheid, computational thinking en informatievaardigheden) zonder dat de media een doel op zich zijn.

Het gaat dus om het kennis maken en ervaringen op doen door te spelen, te kijken, te lezen, te luisteren en door te doen.toon meer

Sector

Vrije trefwoorden