'Het recreatiepark'
Door Henny Jacobs

Artikel voor de special van het ONC ter gelegenheid van de opening van de nieuwe leeromgeving voor Z&W op 26 oktober 2005

Het is nu precies al drie jaar geleden dat ik voor het eerst op bezoek kwam bij het Oranje Nassau College (ONC) aan de Clauslaan in Zoetermeer. De sector zorg & welzijn van het ONC was toe aan een nieuw onderwijsprogramma in een nieuwe leeromgeving en Bert van der Meulen (directeur bovenbouw) had mij gevraagd of ik deze klus kon begeleiden. Zorg & welzijn is een sector die leerlingen veel te bieden heeft en die daarnaast een vooropleiding is voor een enorm aantal opleidingen in het ROC.

Denk hierbij aan sport en bewegen (bijv. sport- en bewegingsbegeleider), facilitaire dienstverlening (bijv. gastvrouw), sociaal pedagogisch werk (bijv. onderwijsassistent), sociaal cultureel werk, assistent in de gezondheidszorg (bijv. doktersassistent), verzorging & verpleging (bijv. verpleegkundige) en uiterlijke verzorging (bijv. kapper, schoonheidsspecialist).

Het idee achter het nieuwe onderwijsprogramma was om leerlingen zó enthousiast te krijgen voor het onderwijs, dat zij weer fluitend naar school zouden gaan. En behoorlijke uitdaging, maar vanaf het begin klikte het tussen de school en mij.

Lees verder in het hiernaast te downloaden bestand.

Downloads: