Bewegingsonderwijs en sport

Met 'Bewegingsonderwijs en Sport' bedoelen we alle facetten van het onderwijs in bewegen en aan onderwijs gerelateerde sportvormen aan te duiden zoals die in het voortgezet onderwijs aan de orde zijn. In verschillende fasen van de onderwijsloopbaan van een leerling wordt het vak of leergebied anders genoemd. Op scholen staat het vak als 'Lichamelijke opvoeding', 'Lichamelijke oefening', 'Bewegingsonderwijs', ‘Bewegen en Sport’, ‘LO’, ‘Gym’ of ‘Sport’ op het rooster. De officiële aanduiding is in de (vernieuwde) onderbouw van het voortgezet onderwijs 'Bewegen en sport' genoemd. Het in het algemene deel van de progamma’s van vmbo en van havo/vwo voor alle leerlingen verplichte LO (LO1) heet 'Lichamelijke opvoeding'. Het keuze examenvak LO2 hv heet inmiddels BSM.

Het team 'Bewegingsonderwijs en sport in het vo' zijn verder: Berend Brouwer (algemeen / praktijkonderwijs), Dic Houthoff (onderbouw vo / LO1), Ger van Mossel (onderbouw vo / LO1)  en Eric Swinkels (LO2 / BSM / havo-vwo). Klik op de naam als u direct contact met één van hen wenst.

Hier vindt u informatie over de activiteiten van het team Bewegingsonderwijs en sport. Wij houden ons onder andere bezig met:

Links: