Nieuws
15 november 2017
Vacature: expert rekenen-wiskunde
Op korte termijn zijn we voor de sector voortgezet onderwijs op zoek naar een breed inzetbare expert rekenen-wiskunde (0,8 fte)
7 november 2017
Pilotmaterialen diagnostische tussentijdse toets beschikbaar
Aan de pilot van de Diagnostische Tussentijdse Toets (DTT) is na drie jaar een einde gekomen. Op donderdag 12 oktober vond de slotconferentie over de DTT plaats.
3 november 2017
Gezonde leefstijl in schema's
Voor een leerplan gezonde leefstijl op maat, afgestemd op uw eigen school, zijn handige overzichten gemaakt: op thema's en op doelgroepen.
20 oktober 2017
OnderwijsTopTalentPrijs 2017 uitgereikt aan talenten uit po en vo
De OnderwijsTopTalentPrijs 2017 is gewonnen door Ruth van Ringelesteijn van de Katholieke Pabo Zwolle en Zuzana Molcanova van Fontys Lerarenopleiding Tilburg. Zij ontvangen de prijs vanwege de hoge kwaliteit van hun afstudeerprojecten en zijn verkozen tot de meest talentvolle jonge leraren van 2017.
18 oktober 2017
Aan de slag met digitale geletterdheid
Om po- en vo-scholen die aan de slag willen met digitale geletterdheid op weg te helpen heeft SLO geïnventariseerd welke lesmaterialen daarvoor in te zetten zijn.
17 oktober 2017
Onderwijsinnovatie-etalage maakt leermiddelenmarkt beter inzichtelijk
De leermiddelenmarkt ontwikkelt zich snel. Hoe houd je zicht op de laatste ontwikkelingen in de leermiddelenmarkt? De Onderwijsinnovatie-etalage helpt je op weg.
3 oktober 2017
Curriculumspiegel: trendanalyse van het Nederlands curriculum
De Curriculumspiegel 2017 zoomt in op curriculaire ontwikkelingen, knelpunten en uitdagingen en houdt een spiegel voor aan iedereen die in Nederland werkt aan goed onderwijs: van leraren en schoolleiders tot beleidsmakers en bestuurders.
14 september 2017
Scholen gezocht voor interviews over de beroepsgerichte vakken
SLO zoekt scholen die mee willen werken aan de monitoring van de invoering van de vernieuwde beroepsgerichte examenprogramma's. 
11 september 2017
Uw product in de Onderwijsinnovatie Etalage? Meld het aan…
De afgelopen jaren zijn talrijke nieuwe initiatieven ontwikkeld die innovatieve technologie in dienst stellen van het onderwijs. Deze innovaties bereiken helaas niet altijd de doelgroep waarvoor ze primair bedoeld zijn. PO-Raad, VO-raad, Kennisnet, GEU, VDOD, Van Dijk, Iddink en SLO onderkennen dit probleem, en hebben daarom de Onderwijsinnovatie Etalage gelanceerd. Op deze site kunt ook u uw product laten zien als dat innovatieve kwaliteiten heeft.
8 september 2017
Nieuw trainingsaanbod professionalisering schoolexaminering vmbo
Het schoolexamen neemt in het nieuwe vmbo een belangrijke plaats in en moet dan ook van goede kwaliteit zijn. Stichting Platforms VMBO (SPV) biedt docenten ondersteuning bij het vormgeven van kwalitatief goede schoolexamens, zowel voor de avo-vakken als voor het beroepsgerichte programma vmbo. Door de ontwikkeling van de schoolexamenbank vmbo én door een aantal praktische trainingen, zoals bijvoorbeeld de training van SLO: Optimaal inzetten van het schoolexamen.