<< Terug naar het overzicht.
05-04-2018
Training Optimaal inzetten van het schoolexamen
Het nieuwe examenprogramma voor de beroepsgerichte vakken in het vmbo is een feit. Leer in twee dagdelen hoe u hiervan een passend en kwalitatief goed onderwijs- en toetsprogramma kunt maken, waarmee u direct in uw eigen school aan de slag kunt.

Deze training van twee dagdelen is bedoeld voor beroepsgerichte praktijkdocenten in het vmbo die van het examenprogramma een passend en kwalitatief goed toets- en onderwijsprogramma willen maken. U werkt samen met collega’s van andere scholen onder leiding van ervaren leerplanontwikkelaars van SLO aan de kwaliteit van het schoolexamen. Hierbij komen zowel profielvakken en keuzevakken aan bod. De werkvorm is een combinatie van zelfstudie, het volgen van presentaties en het uitvoeren van praktische opdrachten.

Wat leert u?

In de eerste module leert u andere vormen van toetsen en beoordelen toe te passen met als doel de toetsvariatie en de kwaliteit van het schoolexamen te verhogen.
U krijgt concrete handreikingen en formats waar u direct binnen uw eigen school mee aan de slag kunt en u leert formatieve evaluatie en feedback toe te passen in uw lessen.

In de tweede module leert u om met een variatie aan toetsen het examenprogramma af te dekken, daarna maakt u op een gestructureerde wijze een hierbij passend onderwijsprogramma van keuzevakken, wel of niet gecombineerd met het profielvak.

Data en inschrijving

De training wordt in twee dagdelen aangeboden bij SLO in Utrecht:
dagdeel 1: donderdag 5 april 2018 van 13.00 tot 17.00 uur
dagdeel 2: donderdag 12 april 2018 van 13.00 tot 17.00 uur