Nieuws
20 september 2017
Concretisering examenprogramma informatica havo/vwo: samen aan de slag
Op 20 september heeft de kick-off plaats van het project Concretisering examenprogramma informatica havo/vwo: samen aan de slag.
11 september 2017
Uw product in de Onderwijsinnovatie Etalage? Meld het aan…
De afgelopen jaren zijn talrijke nieuwe initiatieven ontwikkeld die innovatieve technologie in dienst stellen van het onderwijs. Deze innovaties bereiken helaas niet altijd de doelgroep waarvoor ze primair bedoeld zijn. PO-Raad, VO-raad, Kennisnet, GEU, VDOD, Van Dijk, Iddink en SLO onderkennen dit probleem, en hebben daarom de Onderwijsinnovatie Etalage gelanceerd. Op deze site kunt ook u uw product laten zien als dat innovatieve kwaliteiten heeft.
31 juli 2017
Vier medailles voor Nederland op Internationale Biologie Olympiade
Het Nederlandse team heeft op de Internationale Biologie Olympiade een uitstekende prestatie verricht en daarmee vier medailles gewonnen. Niels Appelman en Marieke Smit deden voor de tweede keer mee en hebben beiden een zilveren medaille verdiend. Lieke ten Have en Corijn Rudrum wonnen een bronzen medaille.
20 juli 2017
Aan de slag met digitale geletterdheid
Om po- en vo-scholen die aan de slag willen met digitale geletterdheid op weg te helpen heeft SLO geïnventariseerd welke lesmaterialen daarvoor in te zetten zijn.
17 juli 2017
Brons voor Nederland op Internationale Chemieolympiade
Van 6 tot en met 15 juli werd de 49e Internationale Chemieolympiade (IChO) gehouden aan de Mahidol Universiteit van Bangkok. 279 middelbare scholieren uit 78 landen gingen de strijd met elkaar aan. Daniil Soloviev van het St. Stanislascollege in Delft won een bronzen medaille.
23 juni 2017
Leraren gezocht, niet om les te geven...
SLO zoekt leraren in het po en vo, om samen leermiddelen te beoordelen op hun innovativiteit aan de hand van vijf criteria. Producten die aan deze criteria voldoen worden geplaatst op www.onderwijsinnovatie-etalage.nl, een initiatief van Kennisnet, SLO, GEU, PO-Raad, VO-raad en de schoolleveranciers.
19 juni 2017
Internationalisering en IJSO2017; meld uw school nu aan!
De 14e International Junior Science Olympiad (IJSO) wordt komen schooljaar van 3 t/m 12 december in Nederland gehouden. Wij zoeken gastscholen die een groep van zes internationale leerlingen met een Nederlandse begeleider willen ontvangen om de leerlingen zo kennis te laten maken met het Nederlandse onderwijs. Havo- en vwo-scholen kunnen zich tot uiterlijk 1 oktober a.s. aanmelden.  
16 juni 2017
Helen Zegelaar wint Nationale Scheikundeolympiade 2017
Helen Zegelaar (17 jaar, 6V) van het Bernardinuscollege in Heerlen is de winnaar van de 38e Nationale Scheikundeolympiade (NSO). De NSO werd gehouden van 8 t/m 15 juni aan de Rijksuniversiteit Groningen.  Aan de NSO-voorrondes deden zo’n 4000 scholieren mee. Aan de finale hebben 14 jongens en 5 meisjes deelgenomen; 14 uit 6 vwo en 5 uit 5 vwo.
15 mei 2017
Zilver voor Nederland tijdens 15e EUSO
Beide teams die voor Nederland meededen aan de vijftiende EUSO (European Union Science Olympiad) behaalden een zilveren medaille. De EUSO werd gehouden van 7 t/m 14 mei in Kopenhagen.
7 april 2017
'Het curriculum is van ons allemaal'
Geef ons vertrouwen, ontwikkeltijd en mogelijkheden voor professionalisering: dat was de boodschap tijdens de drukbezochte werkconferentie op 5 april j.l. over de vraag wat scholen nodig hebben om hun curriculum klaar te maken voor de toekomst.