Nieuws
20 juli 2017
Aan de slag met digitale geletterdheid
Om po- en vo-scholen die aan de slag willen met digitale geletterdheid op weg te helpen heeft SLO geïnventariseerd welke lesmaterialen daarvoor in te zetten zijn.
17 juli 2017
Brons voor Nederland op Internationale Chemieolympiade
Van 6 tot en met 15 juli werd de 49e Internationale Chemieolympiade (IChO) gehouden aan de Mahidol Universiteit van Bangkok. 279 middelbare scholieren uit 78 landen gingen de strijd met elkaar aan. Daniil Soloviev van het St. Stanislascollege in Delft won een bronzen medaille.
27 juni 2017
SLO zoekt informaticadocenten
Wilt u als informaticadocent samen met informaticaonderzoekers en –didactici werken aan het ontwikkelen van materiaal en scholing rondom de keuzethema's van het nieuwe examenprogramma informatica? Meldt u zich dan aan voor een van de themateams.
23 juni 2017
Leraren gezocht, niet om les te geven...
SLO zoekt leraren in het po en vo, om samen leermiddelen te beoordelen op hun innovativiteit aan de hand van vijf criteria. Producten die aan deze criteria voldoen worden geplaatst op www.onderwijsinnovatie-etalage.nl, een initiatief van Kennisnet, SLO, GEU, PO-Raad, VO-raad en de schoolleveranciers.
20 juni 2017
Leernetwerken formatief evalueren in the picture
SLO is met de VO-raad twee leernetwerken Formatief Evalueren gestart. Het doel van deze leernetwerken is het opzetten en uitvoeren van een plan van aanpak om formatieve evaluatie schoolbreed te implementeren. OCW heeft docenten van drie scholen uit de leernetwerken, SLO'er Gerdineke van Silfhout en Judith Gulikers van Universiteit Wageningen laten interviewen over formatief evalueren en de leernetwerken.
19 juni 2017
Internationalisering en IJSO2017; meld uw school nu aan!
De 14e International Junior Science Olympiad (IJSO) wordt komen schooljaar van 3 t/m 12 december in Nederland gehouden. Wij zoeken gastscholen die een groep van zes internationale leerlingen met een Nederlandse begeleider willen ontvangen om de leerlingen zo kennis te laten maken met het Nederlandse onderwijs. Havo- en vwo-scholen kunnen zich tot uiterlijk 1 oktober a.s. aanmelden.  
16 juni 2017
Helen Zegelaar wint Nationale Scheikundeolympiade 2017
Helen Zegelaar (17 jaar, 6V) van het Bernardinuscollege in Heerlen is de winnaar van de 38e Nationale Scheikundeolympiade (NSO). De NSO werd gehouden van 8 t/m 15 juni aan de Rijksuniversiteit Groningen.  Aan de NSO-voorrondes deden zo’n 4000 scholieren mee. Aan de finale hebben 14 jongens en 5 meisjes deelgenomen; 14 uit 6 vwo en 5 uit 5 vwo.
14 juni 2017
Vier winnaars van de Nederlandse Biologie Olympiade 2017 bekend
Na een strenge voorselectie en een intensieve finaleweek met colleges, practica en toetsen zijn de beste biologieleerlingen van Nederland van dit jaar geselecteerd. Zij zullen eind juli ons land vertegenwoordigen bij de Internationale Biologie Olympiade in het Verenigd Koninkrijk. Marieke Smit uit Barendrecht van de school De Passie te Rotterdam won de finale. Zij wordt vergezeld door de rest van de top 4: Niels Appelman (Tabor College, Hoorn), Lieke ten Have (Hondsrug College, Emmen) en Corijn Rudrum (Pantarijn, Wageningen). 
15 mei 2017
Zilver voor Nederland tijdens 15e EUSO
Beide teams die voor Nederland meededen aan de vijftiende EUSO (European Union Science Olympiad) behaalden een zilveren medaille. De EUSO werd gehouden van 7 t/m 14 mei in Kopenhagen.
11 mei 2017
Help mee lesmateriaal informatica ontwikkelen
In september 2017 gaan we hoogstwaarschijnlijk van start met het ontwikkelen van lesmateriaal voor de keuzethema’s uit het nieuwe examenprogramma informatica. Daarbij vragen wij uw hulp. Wij zoeken hulp bij alle facetten van het traject. U kunt ideeën aanleveren, maar ook helpen bij het schrijven en testen van lesmateriaal in de klas.