Nieuws
30 juli 2018
Zilver en brons voor Nederland op Internationale Chemieolympiade
Sietse Dijt uit Haren (Gr) heeft tijdens de vijftigste Internationale Chemieolympiade (IChO) in Slowakije en Tsjechië een zilveren medaille behaald. Mees Hendriks uit Leiden, Daan Hoogers uit Breda behaalden brons. Marieke Visscher uit Almere viel helaas net buiten de prijzen. De olympiade werd gehouden van 19 tot en met 29 juli aan de Comenius Universiteit in Bratislava (Slowakije) en de Universiteit voor Chemie en Technologie in Praag (Tsjechië).
23 juli 2018
Driemaal zilver en eenmaal brons bij de Internationale Biologie Olympiade
De vier beste biologieleerlingen van Nederland hebben uitstekend gepresteeerd op de Internationale Biologie Olympiade in Iran en daar vier medailles in de wacht gesleept. Ward de Ridder uit Gouda won een zilveren medaille, net als Yelle Tanesha uit Maassluis en Tim van Dijk uit Oeffelt. De bronzen medaille ging naar Emin Araftpoor uit Terneuzen. Hiermee winnen de Nederandse leerlingen voor het negende jaar op rij alle vier een medaille.
4 juli 2018
Delegaties uit Japan en Vietnam bezoeken SLO
Afgelopen maand hebben delegaties uit Japan en Vietnam SLO bezocht als onderdeel van hun bezoek aan Nederland. 
19 juni 2018
Vijfdeklasser wint de Nederlandse Biologie Olympiade 2018
Na een intensieve trainingsweek bij Wageningen University zijn de winnaars van de Nederlandse Biologie Olympiade bekendgemaakt. De top-4 zal Nederland in juli vertegenwoordigen op de Internationale Biologie Olympiade in Teheran.
18 juni 2018
Sietse Dijt winnaar Nationale Scheikundeolympiade 2018
Van de 19 finalisten die deelnamen aan de Nationale Scheikundeolympiade (NSO) 2018 bleek de achttienjarige Sietse Dijt uit Eelde, 6 vwo-leerling van het Maartenscollege in Haren (Gr), de sterkste kandidaat. Hij werd uitgeroepen tot winnaar van de 39e editie van deze olympiade.
4 juni 2018
Doet u ook mee aan de Monitor 'nieuw' examenprogramma CKV?
Voor de vierdeklassers havo en vwo startte dit schooljaar (2017-2018) het vernieuwde examenprogramma CKV. Wij zijn benieuwd naar de ervaringen en bevindingen van docenten CKV en voeren daarom een onderzoek uit om meer zicht te krijgen op uw praktijkervaringen met dit nieuwe programma.
7 mei 2018
Zilver en brons voor Nederland tijdens 16e EUSO in Slovenië
Nederland heeft tijdens de zestiende EUSO (European Union Science Olympiad) in Ljubliana, Slovenië een zilveren en een bronzen medaille behaald. De EUSO werd gehouden van 28 april t/m 5 mei jl. Nederland deed mee met twee teams.