Nieuws
19 juni 2018
Vijfdeklasser wint de Nederlandse Biologie Olympiade 2018
Na een intensieve trainingsweek bij Wageningen University zijn de winnaars van de Nederlandse Biologie Olympiade bekendgemaakt. De top-4 zal Nederland in juli vertegenwoordigen op de Internationale Biologie Olympiade in Teheran.
18 juni 2018
Sietse Dijt winnaar Nationale Scheikundeolympiade 2018
Van de 19 finalisten die deelnamen aan de Nationale Scheikundeolympiade (NSO) 2018 bleek de achttienjarige Sietse Dijt uit Eelde, 6 vwo-leerling van het Maartenscollege in Haren (Gr), de sterkste kandidaat. Hij werd uitgeroepen tot winnaar van de 39e editie van deze olympiade.
13 juni 2018
Vacature: breed inzetbare expert talentontwikkeling en (hoog)begaafdheid
Op korte termijn zijn we voor de sector voortgezet onderwijs op zoek naar een breed inzetbare expert talentontwikkeling en (hoog)begaafdheid (0.8 fte, per 1 oktober 2018)
12 juni 2018
Help ons vak maatschappijwetenschappen (nog) beter te maken!
SLO is gestart met een onderzoek naar de manier waarop het nieuwe examenprogramma maatschappijwetenschappen (per augustus 2017 ingevoerd) in de praktijk ingevuld en gewaardeerd wordt. Doel is om goed zicht te krijgen op de sterke kanten en eventuele knelpunten, zodat duidelijk wordt hoe u als docent ondersteund kunt worden en of het programma (op termijn) eventueel aangepast moet worden.
4 juni 2018
Doet u ook mee aan de Monitor 'nieuw' examenprogramma CKV?
Voor de vierdeklassers havo en vwo startte dit schooljaar (2017-2018) het vernieuwde examenprogramma CKV. Wij zijn benieuwd naar de ervaringen en bevindingen van docenten CKV en voeren daarom een onderzoek uit om meer zicht te krijgen op uw praktijkervaringen met dit nieuwe programma.
7 mei 2018
Zilver en brons voor Nederland tijdens 16e EUSO in Slovenië
Nederland heeft tijdens de zestiende EUSO (European Union Science Olympiad) in Ljubliana, Slovenië een zilveren en een bronzen medaille behaald. De EUSO werd gehouden van 28 april t/m 5 mei jl. Nederland deed mee met twee teams.
20 april 2018
Kunst en bèta in het onderwijs
SLO is op zoek naar goede voorbeelden van samenwerking tussen kunst en bèta op school. In de praktijk van veel kunstenaars, wetenschappers en ingenieurs zien we steeds meer cross-overs tussen kunst, techniek en wetenschap.
13 april 2018
Evaluatie versneld en/of verrijkt vwo
Wat zijn de overwegingen of belemmeringen voor scholen die zich (nog) niet aangemeld hebben voor deze regeling? Dit wil het Kohnstamm Instituut graag van u weten. In opdracht van het Ministerie van OCW evalueert dit instituut de pilot Versneld en/of verrijkt vwo.
13 april 2018
Houd een vak als wiskunde D levensvatbaar
Met Wiskunde D online kunnen leerlingen online lessen in dit vak volgen. Zo kunnen ook leerlingen op scholen waar geen wiskunde D wordt gegeven schoolexamen in wiskunde D doen.
10 april 2018
SLO jaaroverzicht 2017
SLO presenteert in het jaaroverzicht 2017 een selectie van activiteiten, producten en wetenswaardigheden.