Agenda
25 september 2017
Conferentie Optimaal voorbereid naar het eindexamen
SLO organiseert 25 september 2017 in samenwerking met de NVvW (Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren) de conferentie 'Optimaal voorbereid naar het examen' voor en door wiskundedocenten in bovenbouw havo/vwo.
28 september 2017
Inspiratiebijeenkomst persoonsvorming
Op 28 september 2017 organiseert SLO een inspiratiebijeenkomst voor leraren, school- en teamleiders in po en vo over de praktijken, theorie├źn en curricula over persoonsvorming. We gaan met elkaar in gesprek over de vormen van persoonsvorming en onderzoeken hoe je vanuit concepten tot praktijken kunt komen.
31 oktober 2017
Masterclass Maatwerk: Formatief evalueren
Wilt u (meer) werk maken van formatief evalueren? En wilt u weten hoe u als school een schoolbrede formatieve aanpak concreet invult? Welke activiteiten zijn daarvoor nodig op het niveau van school- en teamleiding, op vaksectie-, docent- en curriculumniveau? 
1 november 2017
Werkbijeenkomst PTA voor lichamelijke opvoeding in de tweede fase
Wordt het niet weer eens tijd om je PTA voor LO in de bovenbouw van havo en vwo te actualiseren? SLO organiseert hiervoor op woensdag 1 november aanstaande van 14.00-17.00 uur een bijeenkomst.
3 november 2017
Woudschoten Chemie Conferentie 2017
SLO'ers Emiel de Kleijn, Jeroen Sijbers en Wout Ottevanger verzorgen workshops tijdens de jaarlijkse scheikundeconferentie voor havo en vwo-docenten.
28 november 2017
Conferentie Eindexamen in zicht
Het eindexamen leidt ieder jaar tot veel spanning bij uw leerlingen en u als docent. Hoe houdt u uw leerlingen gedurende het jaar gemotiveerd voor en gefocust op het eindexamen? Hoe ondersteunt u uw leerlingen bij realistisch plannen voor school- en eindexamens? En welke blokkades leiden tot overmatige examenstress bij leerlingen?