Economie & Maatschappij - voorbeeldmodules

Kijk op de wijk. Leerlingen maken een geheel nieuw inrichtingsplan voor de wijk waar de school staat (ca. 14 uur)
Leerlingen spelen na wat er economisch en maatschappelijk gezien komt kijken bij het ontwerpen en inrichten van een woonwijk met diverse maatschappelijke voorzieningen. Het eindproduct van deze module is een nota, ondersteund door een maquette. Leerlingen leren hoe het toe gaat bij een projectontwikkelaar en voeren onder andere taken uit van historici, sociaal geografen en bureaumanagers. 

Discobizz. Leerlingen maken een ondernemingsplan en begroting voor een nieuwe discotheek in hun woonplaats (ca. 3 dagen)
De gemeente is niet blij met de recente sluiting van de laatste discotheek in Oldenzaal en verstrekt de leerlingen van 3h en 3v de opdracht om een ondernemingsplan  te maken voor een nieuwe discotheek. In dit kader krijgen de leerlingen presentaties (deels op locatie) van de Kamer van Koophandel, een marketingbureau en een organisatie voor interieurbouw. Het project mondt uit in een compleet ondernemingsplan met financiële onderbouwing, dat gepresenteerd wordt aan een vertegenwoordiger van de gemeente.

Downloads: