<< Terug naar het overzicht.
07-11-2017
Enthousiast ontvangen Masterclass Curriculumontwikkeling OnderwijsTopTalentPrijs
Op donderdag 2 november gaf SLO de Masterclass Curriculumontwikkeling voor genomineerden en winnaars van de OnderwijsTopTalentPrijs en hun introducees.

INOP organiseert jaarlijks de OnderwijsTopTalentPrijs (OTTP), een prijs voor leraren-in-opleiding en net afgestudeerde leraren. SLO wil als partner van de OTTP aandacht vragen voor curriculumbewustzijn bij leraren. Daarom organiseerden wij de masterclass als (verdiepende) kennismaking met (schooleigen) curriculumontwikkeling.

De deelnemers waren verrast door de bottom-up-werkwijze waarbij vanuit activiteiten voor de les, stap voor stap, toegewerkt werd naar een schooleigen curriculum. De Curriculumwaaier van SLO, een verzameling van curriculuminstrumenten, was de leidraad voor de masterclass. Na afloop van de masterclass waren de deelnemers enthousiast: ze gingen naar huis met nieuwe inzichten over de verschillende niveaus van curriculumontwikkeling, over hoe verrijkend het werken vanuit verschillende vakken kan zijn en het feit dat er na de sessie al een basis lag waar in de school mee aan de slag gegaan kon worden.

undefined

Wilt u zelf met curriculumontwikkeling aan de slag? Bekijk dan ook onze website over curriculumontwerp. Deze site bundelt informatie over curriculumontwikkeling en biedt zicht op materialen en instrumenten die bij curriculumontwikkeling benut kunnen worden.