Sociaal-emotionele ontwikkeling
Onderstaand vindt u een overzicht van relevante publicaties en projecten rond sociaal-emotionele ontwikkeling voor de doelgroep zml.  

Bronnen

Zo zit dat met schrijven
Boek met handige tips over de ontwikkeling van de fijne motoriek en het leren schrijven. Ergotherapeuten Marlies Scharlaeckens en Lia Wouters hebben ook aandacht besteed aan diverse schrijfmaterialen en bieden handzame en praktische adviezen die direct toepasbaar zijn.

Van sociale vertelsels en striptekeningen tot ervaringsbibliotheek
Dit boek van Birgtta Anderson (ISBN: 90-441-1282-1) is bedoeld voor leerlingen die weinig inzicht hebben in sociale situaties (bijvoorbeeld autisme of PDD-NOS) en hierdoor in conflict raken met andere leerlingen. Door het conflict samen met een begeleider al tekenend weer te geven, wordt duidelijk wat er aan de hand is en komt de leerling tot inzicht.

Een wereld vol troost
Een materialenset voor kinderen met een (ontwikkelings-)leeftijd van ongeveer 5 tot 12 jaar. Met deze materialen kunnen leerkrachten met kinderen communiceren over verlieservaringen. De koffer biedt materiaal voor 15 verschillende verliessituaties zoals bijvoorbeeld Verandering van leefomgeving, inbraak en diefstal, ziekte, overlijden, scheiden. In de koffer zitten onder andere thematekeningen, gedichten, verhalen, reproducties, gevoelswaaier, handleiding. Info: info@cegopublishers.be

Een doos vol gevoelens
Voor kinderen met een ontwikkelingsleeftijd van 2 tot 7 jaar
Op een speelse manier leren ze gevoelens herkennen, begrijpen en uiten. Het beheersen van de basisgevoelens: blij, bang, boos, verdrietig geeft jonge kinderen een eerste houvast tot een rijk emotioneel leven. De “Doos vol gevoelens” verschijnt in een geplastificeerde, hardkartonnen koffertje. Ze bestaat onder andere uit: 4 gevoelshuisjes, 4 maskers, 16 plaatjes met de gevoelsfiguren, 48 situatieplaatjes. Er is ook nog een voorloper, voor de nog jongere leerlingen én een vervolg op de doos vol gevoelens gemaakt. Info: info@cegopublishers.be